vízilabda-bajnokság

2017.10.16. 22:17

Szerdán könnyebb feladat vár rájuk

DUNAÚJVÁROS A sikeres bajnoki rajt után szerdán 19 órakor ismét hazai medencében játszanak a DUE-Maarsk női vízilabdázói. Mihók Attila csapata számára a Tatabánya legyőzése nem lehet kérdés.

Gallai Péter

Mihók Attila és csapata sikeresen debütált a bajnokságban, jöhet a folytatás Fotó: Ady Géza

A szombati, Ferencváros elleni találkozón már mindenki hátradőlt, hiszen a harmadik negyed után 6-2-re vezettek Garda Krisztináék, ám a végét szorossá tette a Fradi, 8-6-os hazai siker született. Szerdán már újabb találkozó következik, ám ezúttal nem várhatóak körömrágós izgalmak, hiszen a Tatabánya lesz az ellenfél a 19 órakor kezdődő mérkőzésen. A rivális az első körben 10-5-re kikapott Szegeden, ahol a DUE-Maarsk fő riválisai, az Újpest és a BVSC erőt demonstrált, előbbi 24-5-re verte az Egert, utóbbi pedig 24-3-ra a Honvédot. A Szentes pedig 14-10-re győzött az UVSE Margitsziget ellen.

Mihók Attila és csapata sikeresen debütált a bajnokságban, jöhet a folytatás Fotó: Ady Géza

- Nyilván demoralizáló lett volna egy döntetlennel vagy vereséggel kezdeni a Fradi ellen, főleg azok után, hogy azért három negyeden keresztül abszolút uraltuk a játékot. Nem szeretem előre azt mondani egy találkozóra, hogy kötelező nyernünk. Persze nyilván könnyebb ellenfélről beszélünk, s várhatóan a pénteki, Eger elleni idegenbeli találkozó is ebbe a kategóriába tartozik majd. Azért megterhelő lesz szerdán és pénteken is játszani – mondta Mihók Attila vezetőedző, aki kemény edzéseket vezet a két találkozó között, hiszen nem sokat tudott együtt készülni még a teljes keret. Ezért nem is készülnek külön az ellenfelekre, az elején megpróbálják „menetből” megoldani a feladatokat.

Egyébként az Eger elleni találkozót azért hozták előre, mert a csapat október 21-én elutazik Görögországba edzőtáborozni, ahol Európa egyik élcsapata, az Olympiakosz meghívására egy hetet töltenek majd el a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában