megvannak a győztesek

2018.07.22. 21:36

Vihar, izgalom és számos meglepetés a szigeten

Három napon át izzott a homok a Szalki-szigeten, ahol a hazai strandröplabda-bajnokság harmadik fordulóját rendezték a mögöttünk hagyott hétvégén. A felnőttek mezőnyében a hölgyeknél végül Háfra Dominika–Szabó Dorottya párosa diadalmaskodott, míg az uraknál Bán Viktor és Rozgonyi Bálint kettőse örülhetett a vasárnapi finálét követően. Folytatás augusztusban a Lupa-tavon.

Szabó Szabolcs

Mint arról szombati számunkban beszámoltunk, pénteken délelőtt a selejtezőkkel megkezdődött az MKB-Pannónia strandröplabda magyar bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója a Szalki-szigeten. Az első napon a hölgyeknél alaposan borult is már a papírforma, hiszen az előzetesen a főtáblára kerülésre esélyesnek tartott négy páros közül mindössze egy tudta kiharcolni a továbbjutást, a második három helyet még utánpótláskorú versenyzők foglalták el.

kilátogató szurkolók több izgalmas csatát is láthattak, nem csoda, hogy számos alkalommal is borult az eredetileg várt papírforma Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A férfiaknál azért nem volt ekkora meglepetés: ott a nyíregyházi versenyen is a főtáblára jutó Koch Róbert és Mikulás Marcell, illetve Kecskeméti Péter és Rása Alex jutott tovább egyenes ágon.

Szombaton a 16-os főtábla mérkőzéseivel folytatódtak a küzdelmek a Szalki-szigeten. A meccsdömping a tervezettnél jóval tovább tartott, mivel a délutáni vihar miatt egy órára félbe kellett szakítani a mérkőzéseket.

A szombati nap eseményeiért: kattintson IDE

A nőknél a pénteki selejtező meglepetéspárosai nem tudták folytatni jó szereplésüket, mindegyik búcsúzott már a vigaszág első találkozóján. A helyüket azonban egy másik utánpótláspáros, a kínai U19-es világbajnokságot is megjáró Tátrai Nikolett, illetve Papp Lujza vette át, akik ugyan a második fordulóban kikaptak Dénesi Brigittától és Győri Pannitól, de ezt követően a vigaszágon sorra vették az akadályokat, s a végén még Dégi Barbarát és Kovács Esztert is búcsúztatták a négy közé kerülésért.

Nagy csatákat, látványos küzdelmet hozott a magyar strandröplabda-bajnokság harmadik pontszerző fordulója, amelynek a Szalki-sziget adott otthont.

A férfiaknál a nyíregyházi győző, azóta az ifjúsági vb-n kilencedik helyet szerző Hajós Artúr és Stréli Bence volt megállíthatatlan, s ők jutottak először a négy köze. A másik ágon a három héttel korábbi ezüstérmes Kiss Dániel és Takács Gergely kvalifikálta magát a négy közé.

A viharos időjárás miatt az egyik vigaszági elődöntőt vasárnap reggelre halasztották. A tegnap délelőtti fináléba végül a Pénzügyőr SE két párosa, Bán Viktor és Rozgonyi Bálint, valamint Kiss Dániel és Takács Gergely párosa került be. A döntő ütközetet végül 2:0-ra Bán és Rozgonyi nyerte.

A hölgyeknél az előző fordulóban ezüstérmes Háfra Dominika és Szabó Dorottya (ÓSSC), valamint Dénesi Brigitta és Győri Panna (Gödöllői RC) jutott be. A döntő e kiírása is 2:0-s végeredményt hozott Háfra és Szabó kettősségnek sikerével.

A magyar strandröplabda-bajnokság nagydöntőjét augusztus közepén rendezik a Lupa-tónál, ahol az előző három forduló legjobbjai léphetnek pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában