KOPPENHÁGA

2017.12.13. 19:44

Szöllősi Martin debütált az Eb-n

Mindegyik címvédőként rajthoz álló magyar úszó bejutott az esti elődöntőkbe vagy döntőkbe szerdán a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság nyitó napjának előfutamaiból. A Dunaferr SE versenyzője, Szöllősi Martin is rajtkőre állt szerdán.

Gallai Péter

f

Kovács József tizenkilenc éves tanítványa 50 méter mellen debütált élete első felnőtt kontinensbajnokságán. Szöllősi Martin számára a tapasztalatszerzés a cél az Európa-bajnokságon, a dunaújvárosi tehetség végül 27,37 másodperces idővel a 38. helyen végzett. Ugyanezen a távon Horváth Dávid (27,26) a 33., Dudás Dániel (28,52) pedig az 52. lett.

Ami a többieket illeti: 100 pillangón a címvédő Cseh László bejutott az elődöntőbe: a 32 éves klasszis 50,80 másodperces idővel nyerte futamát, ami összesítésben az ötödik helyre volt jó. 400 vegyesen Hosszú Katinka címvédőhöz méltó magabiztossággal jutott a fináléba. A háromszoros olimpiai bajnoknak honfitársa is lesz a döntőben, miután Kapás Boglárka a hetedik idővel (4:39,35) lépett tovább. Hosszú némi pihenőt követően 100 méter háton is favoritként állt rajthoz: a szám egyeduralkodója itt sem hagyott nyitott kérdéseket, s megnyugtató előnnyel, 56,78 másodperces idővel került az elődöntőbe.

A Lobanovszkij Maxim, Kozma Dominik, Gyárfás Bence, Takács Krisztián alkotta 4x50-es gyorsváltó országos csúccsal negyedikként került a fináléba, amelyet lapzártánk után rendeztek.

Borítóképen: Szöllősi Martin 38. helyezett lett 50 méter mellen Fotó: Dunaferr SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában