területi bajnokság

2018.09.19. 14:01

Szép sikereket értek el a Dunaferres birkózók

2018. szeptember 15-én 6 területen küzdöttek a Diák I. és Diák II-es Korcsoportosok a Területi Kötöttfogású Diákolimpiai Bajnokságokon.

duol.hu

A megmérettetéseken összesen 620-an próbáltak szerencsét és csaptak össze az Országos Diákolimpiai Döntőbe való bekerülésért. A Dunaferr SE a hozzá tartozó fiók egyesületek versenyzőivel (Gurics György BDSE, Enying VSE) a legnépesebb közép-magyarországi területi bajnokságon próbálták kivívni az indulási jogot Abonyban.

Diák II-es korcsoportban 26 kg Garbacz Bence I. hely, 32 kg Oláh Denisz III. hely, 54 kg Tóth Nimród I. hely, 58 kg Domján Mihály I. hely, +63 kg Hutvágner László I. hely, Éva Bence II. hely. Ezek a versenyzők jutottak ki a Karcagon megrendezésre kerülő országos döntőre. Ebben a korosztályban Paddi Boldizsárnak, Gárel Eriknek, Fuzik Kevinnek, Tóth Zalánnak és Bodor Máténak sajnos még nem sikerült olyan teljesítményt hozniuk, ami elegendő lett volna ahhoz, hogy ők is megmérettessék magukat a döntőben.

Diák I-es korcsoportban Góczán Barnabás (35 kg) II. hely, Gajzer Bálint (38 kg) I. hely, Rostás Arnold (42 kg) II. hely, Angyal Márk (46 kg) III. hely, Pordán Péter (76 kg) III. hely. Ők jutottak ki a hétvégi püspökladányi döntőbe. Akiknek nem sikerült Szentpáli Zalán, Takács Mihály, Tóta Csongor, Pudelka Ferenc. A győztesek közül Gajzer Bálint hozta a kötelezőt és magabiztos teljesítményt mutatott be. Reméljük ezt a formáját az országos döntőre is át tudja menteni, ahol szintén érmes reményekkel indulhat el.

Ezen a napon meghívásos versenyt is rendeztek, ahol a Pupp testvérek képviselték színeinket, a lányok között Viktória I., a gyermek korosztályos fiúk között Bence II. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában