kajak-kenu

2017.09.22. 20:55

Ezúttal az ORV-n remekeltek! Horváth Benedekre és Bucsi Bencére is büszkék lehetünk

A múlt héten a csehországi Racicéban rendezték meg a kajak-kenusok Olimpiai Reménységek Versenyét. A viadalon részt vett a Rácalmás SE két tehetsége, Horváth Benedek, illetve Bucsi Bence is.

Agárdy Csaba

f

Horváth Benedek kenu egyes 500 méteren, kenu kettes 500 méteren és kenu négyes 200 méteren állt rajthoz. Bucsi Bálint kenu kettes 500 méteren – Horváth Benedekkel – és kenu négyes 200 méteren szerepelt.

Horváth Benedek a középfutamból került a döntőbe, és ott meggyőző fölénnyel utasította maga mögé ellenfeleit, és aranyérmes lett. Párosban mindössze 0.7 másodperccel maradtak le a dobogóról, végül negyedikek lettek. Négyesben a két rácalmási fiú bronzérmet szerzett a paksi Hodován Dáviddal és dunaferres Kollár Kristóffal egy hajóban.

A kétszáz méteren győztes kenu négyes Dónusz Éva szövetségi kapitánnyal Fotó: amatőr felvétel

A magyar válogatott egyébként remekelt, összesen harminc aranyérmet gyűjtött be. – Az egész csapat nagyon egységes és eredményes volt, minden szakágban erős a magyar utánpótlás, talán egyedül férfi kajakban látszik az, hogy a csapathajókat érdemes előbb összeállítani, és többet készülni a párosokra és a K-4 500 méteres számra. A harminc aranyérem és a hatvanhat érem ennek ellenére önmagáért beszél, az eredmények mutatják, hogy a következő években is jól fogunk majd szerepelni ifiben a világversenyeken – mondta csapata teljesítményéről Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány a szövetség honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában