DUE-Renalpin

2017.09.25. 19:40

Hétfőn rajtol a futsal szezon! Két új játékos került a csapatba!

A jövő heti bajnoki idénynyitóra készülő Dunaferr-DUE-Renalpin FC számára mozgalmasra sikeredett a nyári holtszezon.

Gróf András

Futsal Fotó: Zsedrovits Enikõ

A 2017/2018. évi futsal NB I rajtjára készülő Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese tegnap sajtótájékoztatót tartott egy étterem különtermében.

Az újvárosi klub tájékoztatást adott a keretben történt változásokról, a felkészülés menetéről, valamint a csapat elé kitűzött célokról. Az együttes az első mérkőzését október 2-án 19 órakor hazai pályán az MVFC-Berettyóújfalu ellen játssza.

Az átigazolási időszakban távozott az együttestől Klacsák Bence, aki nem tudott ellenállni a bajnoki címvédő Rába ETO invitálásának, valamint Varsányi Áron és Józsa Tamás, akik Csömörre igazoltak. Érkezett viszont Pál Patrik Budaörsről és Bánfalvi Balázs Veszprémből. A szakmai vezetésben is váltás történt, az utánpótlás-válogatotthoz távozó Fehér Zsolt helyett, Schrancz Balázs irányítja jövőben a szakmai munkát. Az elmúlt bajnoki ezüstérmet követő időszakot Zemankó Zoltán operatív vezető foglalta össze:

- Annak örülünk, hogy a keret zöme együtt maradt. A távozók helyére igazoltunk, illetve a saját utánpótlásunkból hoztunk fel játékosokat. Július végén kezdtük a felkészülést, azóta harminc edzésen és hét edzőmérkőzésen vagyunk túl. Nehezítette a munkánkat, hogy több játékosunk a válogatott edzőtáborozott, így nehézkes volt a szakmai munka. A problémák ellenére a felkészülésünk sikerült, hiszen vannak a srácok. Az edzőmérkőzéseken már vegyes eredményeket értünk el, de ezek a már említett gondok miatt nem mutattak valós képet. A klubunk koncepciója, hogy magyar fiatalokból építsünk csapatot. Ennek érdekében a meglévő három korosztály mellett szeretnénk még további utánpótlás-együtteseket is szerepeltetni. Az NB I-es ellenfeleink alaposan megerősödtek a nyáron. A Berettyóújfalu és a Szombathely is külföldi játékosokkal erősített. Mi a csapatnál történt változások ellenére szeretnénk az idei évben is éremért küzdeni, ehhez a támogatóink biztosítják a nyugodt hátteret.

Az egyik főtámogatót, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatát Hingyi László, a gazdasági és területfejlesztési bizottság elnöke képviselte.

- Az évek óta eredményesen szereplő csapat továbbra is élvezi az önkormányzat támogatását, a város bizalmát. Abban reménykedünk, hogy az együttes a most kezdődő szezonban is tovább öregbíti Dunaújváros hírnevét.

Az újdonsült szakmai vezető, Schrancz Balázs folyamatosan alakítja csapatát:

- Nem volt optimális a felkészülésünk, de az itthon maradók átvették azokat a taktikai elemeket, amiket szerettünk volna. Amilyen játékos voltam, olyanná formálnám a gárdát. Imádtam edzeni, és mindig nyerni akartam. Félelmet soha nem ismertem a pályán, és ezt a csapatomnak sem engedem.

A két új fiú: Pál Patrik (10) Bánfalvi Balázs (8) Fotó: Zsedrovits Enikő

Az egyik friss szerzemény, Pál Patrik elsősorban támadójátékosnak tartja magát:

- Budaörsön végigjártam a korosztályos csapatot, így kerültem a felnőttek mezőnyébe. A fejlődésem szempontjából a legtökéletesebb megoldásnak látszik a Dunaújvárosba igazolásom. Szeretem a munkát, így nem volt gondom a beilleszkedéssel. Szerencsére gyorsan felvettem a ritmust.

A másik nyári igazolás, Bánfalvi Balázs is elsősorban az ellenfél kapuja előtt érzi jól magát:

- Kicsit későn sikerült végleg pontot tenni az átigazolásomra, így van egy kis lemaradásom, de remélem, hamar utolérem magam. Várom a rangadókat, hiszen a jobb ellenfelek elleni meccsek dobnak fel igazán.

A sportággal kapcsolatos hír, hogy a magyar válogatott – amelynek keretében három újvárosi játékos (Németh Péter, Hosszú Ádám, Horváth Norbert) szerepel – ma 18.30 órakor a lengyelországi Koszalinban játszik Eb-selejtező play off mérkőzést. A párharc első meccsén a mieink 2-1-re nyertek Miskolcon, így minimális előnnyel várják a visszavágót. A találkozót élőben közvetíti az M4 csatorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában