Helyi sport

2017.10.19. 21:14

A légiósok csapata nyert a Kohász ellen

Kellő agresszivítás kell a játékba. Védekezésből indulunk, és szeretnénk meglepni az erős kerettel rendelkező siófoki csapatot. Ez volt a terve a Dunaújvárosi Kohász vezetőedzőjének, György Lászlónak.

JANKÓ ÁRPÁD

Szalai Babett becsületesen küzdött, és öt gólt szerzett Fotó: Ady Géza

Már a mérkőzés első negyedórájában kiderült, hogy rendkívül komoly ellenfél lett az idei siófoki gárda. Tíz idegenlégióst igazoltak, akik valamennyien nemzetük válogatottjának is tagjai. Egy kis túlzással mondhatnánk, hogy a Kohász ma este egy „világválogatott” ellen lépett fel. Sokféle nemzetiségű játékos játszott a Kohász ellen. Ennek megfelelően, bár a 10. percben még 4-4 volt az eredmény, de rövidesen ellépett a Balaton-parti csapat. A 12. perctől már hátrányban játszott a Kohász, pedig a legnagyobb gólgyárost ölben vitték le, valószínűleg Perianu komoly térdsérülést szenvedett. A siófoki csapat rendkívül gyorsan, keményen játszott, szinte átszaladtak a Kohász védelmén. Rövidesen már öt gól volt a hazaiak hátránya. Régen látott rossz játékkal rukkolt ki a dunaújvárosi együttes. Nem volt meglepő, hogy a félidőben 12-16-ot mutatott az eredményjelző tábla. Ez már eredménynek számított, mert mínusz hétről jött föl mínusz négyre a Kohász.

Sajnos a második félidőben sem változott a helyzet, a siófoki kapus, Dedu mágnesként vonzotta a labdákat, és a különbség a két csapat között egyre nőtt (15-22). Ennek ellenére szimpatikus volt a hazai közönségtől, hogy az „Újváros” rigmust tovább énekelte. Ezzel is erőt adva a tanácstalan hazai gárdának.

A hátralévő időben mindent kipróbált György László, hogy csökkenjen a különbség: kapus nélkül már hét mezőnyjátékost küldött a pályára, de ezen a mérkőzésen a korszerű, kemény, gólratörő, nagyon gyors kézilabdát a siófokiak mutatták be. (Azért nem lehet megjegyzés nélkül hagyni, volt olyan szakasz, amikor hét, siófoki légiós ellen játszott hét magyar játékos. Hogy ez mennyire szolgálja a magyar kézilabda fejlődését, azt már a szövetségnek kell eldöntenie.)

Próbálkozások még voltak, de a csupa profikból álló siófoki csapat nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, és teljes mértékben megérdemelten nyertek a Kohász csarnokában.

György László: – Esélyünk sem volt a sikerre. Rengeteget hibáztunk, amit lehetett, elrontottunk. Megyünk tovább, nagy feladataink vannak.

Tekintse meg a mérkőzés pillanatait!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában