Mester a parkettán

2017.09.25. 21:16

A DAC gyors, szellemes kézilabdázással begyűjtötte a premier pontjait 

Minden bajnoki rajt izgalmas és fontos. A DAC férfikézilabda-csapata is úgy készült a Tököl elleni találkozóra, hogy nem sok információval rendelkezett a tököli csapatot illetően.

Jankó Árpád

f

Mindenesetre helyet foglalt a nézőtéren közel száz tagból álló nagyon lelkes szurkolótábor. A hazai nézők minden gólt megünnepeltek, majd a mezőnyjáték közben azután a vezérdrukkerek szellemességeivel szórakoztatták magukat a többiek. Egyszóval: minden adott volt a jó hangulathoz, ahhoz, hogy a nyitányt bajnoki pontokkal kezdje a DAC.

DAC – Tököl 31-20 (15-8)

DAC: Bősz – Domak 3, Borsos R. 6, Takács 4, Szűcs V., Reichert 5, Márfi 4. Csere: Pap, Pilka (kapusok), Busi 2, Csermák 1, Gelencsér, Borsos M. 3, Gelencsér 1, Szili 1, Ulicska 1, Csermák G. Vezetőedző: Csermák Gábor.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat. A DAC villámgyors lerohanásokból szerezte góljait. Kiváló sebességgel, lendületesen kézilabdázott a Csermák-formáció. A Tököl igyekezett ellenállni, de Reichert, Borsos Martin találataival nőtt az előny (12-5). Ám a többi hazai játékos is pontosan végezte a feladatát. Keményen védekeztek, és labdaszerzést követően indult a nagy futás. A Tököl nem találta az ellenszert, ráadásul két hetest is hibázott.

Már az első félidő vége felé frissítette csapatát Csermák Gábor szakvezető. Először is úgy, hogy védekezésnél beállt a csapatba. Nos, Gábor beállása szertefoszlatta a tököli támadók gólszerzési reményeit. (Járjanak utána, hogy hány éves a mester. Meg fognak döbbenni!) Márpedig ha a vezetőedző nagy lelkesedéssel, keménységgel ütközik az ellenféllel a parkettán, akkor mindenkinek kötelessége átvenni ezt a mentalitást. Nem is volt ezzel baj. A DAC keretéből egymás után jöttek a cserejátékosok, akik átvették a pihenő társuk játékban mutatott ritmusát. A 35. percben már megvolt a közte tíz is (19-9). Bősz remekül védett, Takács nagyszerű szóló után szerzett találatot, Borsos Roland pedig már a hatodik góljánál tartott, majd jött Reichert hálószaggató bombája. Még egy-két könnyelműség is belefért, mert nagyszerűen tartotta a különbséget a dunaújvárosi férfigárda. Az egész csapat élvezte a játékot. A végén szép lezárást terveztek a hazai játékosok. Egy kínai figurából szerzett gólra összpontosítottak a hatvanadik percben, de ez most nem sikerült. Sebaj! Ezúttal a premier sikere volt fontos. Valóban jól kézilabdázott a DAC.

Csermák Gábor: – Ahogy lehetett, a rajtra felkészültünk a Tököl játékából. Ez sikerült is. Jól játszottunk. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A húsz kapott gól és a dobott tizenegy gól különbség önmagáért beszél. Ha kicsit jobban koncentrálunk, nagyobb arányban nyerhettünk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában