svájci elitverseny

2018.04.22. 20:28

Az „ezer kilométeres” hétvége – Pötör Zoltán ultratriatlonista a Swiss ultrára készül

Pötör Zoltán sportpályafutása egyik legnagyobb kihívására, a tízszeres Ironman-távot kínáló legendás svájci versenyre, a Swiss ultrára készül. A felkészülés egy közösségi nagy tekeréssel is kiegészült a mögöttünk hagyott hétvégén. Három nap, közel ezer kilométer – remek sportbaráti társaságban.

Szabó Szabolcs

A sokadik száz kilométeres nagy kör előtt. Derűs mosoly a rajtállomáson – indul a csapat Pötör Zoltán vezetésével

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A naptejet senki ne hagyja ki – jelzi vidáman a kerékpározó csapat készülődő tagjainak Pötör Zoltán ultratriatlonista, aki a szombat délelőtti hőségben már második, több mint száz kilométeres műszakjára készülődik. A hosszú, azaz péntektől vasárnapig tartó hétvégére egy 1000 kilométeres edzéstervet szerkesztett magának, és baráti követőkre is akadt. Ugyanis támogatók, sporttársak, bringások, triatlonosok úgy döntöttek, besegítenek a felkészülésbe, azaz egy-két „laza” száz kilométeren elkísérik az élete egyik legnagyobb kihívására készülő főhőst.

Lapunk még februárban számolt be arról, hogy Pötör Zoltán némi hezitálás után úgy döntött, indul az idei, világbajnokságnak is beillő svájci elitversenyen, a Swissultrán, ahol 10 klasszikus Ironman adagot kell teljesíteni – egyben. Mindez annyit jelent, hogy a svájci randevú résztvevői 38 kilométert úsznak, 1800 kilométert kerékpároztak és 422 kilométert futnak. Pötör Zoltán természetesen már járatos ezen ultravilágban, hiszen 2016 nyarán teljesített már egy decaironmant – azaz tíz nap alatt tíz Ironman távot, a múlt évben pedig elhozott egy 8. helyet a Nemzetközi Ultratriatlon-szövetség által kiírt világbajnokságról – kis nehezítésként repedt bordával.

Hősünk akkor önmagát és tervét órákkal túlszárnyalva 43 óra 55 perc alatt teljesítette a távot. Mint lapunknak akkor kifejtette: „Felejthetetlen élményekkel lettem gazdagabb, egy csodát éltem át. A versenytársaimmal idegenként érkeztünk, de családtagként váltunk el. Örülök, hogy ott lehettem!”

A sokadik száz kilométeres nagy kör előtt. Derűs mosoly a rajtállomáson – indul a csapat Pötör Zoltán vezetésével
Fotós: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Most pedig hát az említett svájci megmérettetés van a középpontban. A hónapok óta tartó felkészülés egy fontos eleme volt az elmúlt hétvége, amelyen összesen közel 3000 kilométert kerekezett össze a DTSE versenyzője, aki egyszer sem indult el egyedül, baráti kíséret nélkül. A csapat bázisa a Neumann János utcában található telephely volt, amely központi frissítőállomásként is üzemelt.

– Bár még számos fontos kérdést kell tisztázni, kezd körvonalazódni, hogy miként is oldjuk meg a versenyhez szükséges logisztikát, infrastruktúrát. Hatalmas öröm számomra, hogy ilyen sokan önzetlenül segítenek és támogatnak ebben a kalandban – köszönet érte – mondta el lapunknak két kör között Pötör Zoltán, aki a fent említett naptejes taktikai tanácsadás után már mosolyogva pattant is kerékpárra, hogy teljesítse az újabb százas adagot. A Swissultrát augusztus 15. és 30. között rendezik, várhatóan több magyar versenyző részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában