jégkorong

2018.05.18. 20:47

A svájciak meglepetést okoztak

Svájci bravúr, észak-amerikai sikerek. Így is összegezhetnénk a dániai Top Divíziós jégkorong-világbajnokság nyolcaddöntőjének tapasztalatait. Ma következnek az elődöntők.

Agárdy Csaba

HERNING, DENMARK - MAY 17: Finland's Markus Nutivaara #77 scores on Switzerland's Leonardo Genoni #63 during quarterfinal round action at the 2018 IIHF Ice Hockey World Championship. (Photo by Matt Zambonin/HHOF-IIHF Images)

Csütörtökön remek mérkőzésen, hosszabbításban Kanada az ősi ellenfelet, Oroszországot 5–4-re legyőzte. Ugyancsak hatalmas csatát hozott az Egyesült Államok–Csehország találkozó, itt is észak-amerikai siker született, 3–2-re nyert az USA.

Nagy csatában győzedelmeskedtek a svájciak fotó: IIHF.com

Csütörtökön lapzártánk után ért véget a Svédország–Lettország és a Finnország–Svájc derbi. No, az utóbbi nagy meglepetést hozott. A csoportját megnyerő finnek 3–2-re kikaptak. A svájciak 2013-ban jutottak be utoljára a legjobb négy közé, de akkor a döntőig meg sem álltak, ott azonban 5–1-re kikaptak a svédektől. Egy év múlva azután a legjobb nyolcig sem jutottak el. Tavaly a svédek a nyolc között állták az útjukat (1–3). Most elkerülik a skandinávokat, mivel Kanada lesz az ellenfelük a fináléba kerülésért (15.15).

A másik ágon Kanada után Svédország is megizzadt Lett­ország ellen. (A csoportban Kanada csak hosszabbításban tudta a baltiakat 2–1-re legyőzni.) A svédek nehezen, de 3–2-re nyertek, így még Svédország–USA mérkőzést (19.15) láthatunk szombaton.

Vasárnap 15.45 órakor kezdődik a bronzmérkőzés, majd negyed kilenckor a döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában