Dicséretes szereplés

2024.04.12. 10:00

Rangos nemzetközi tornán szerepelt a DKKA utánpótlása

A szezon második felétől új néven szereplő DKKA SE fiataljai Prágában szerepeltek a Prague Handball Cup nemzetközi tornán. A dunaújvárosi csapat öt győzelemmel és két szoros vereséggel zárta szereplését az erős mezőnyben, amiért dicséret illeti őket.

Gallai Péter

A csapat öt győzelemmel és két szoros vereséggel zárt Prágában

Fotó: DKKA

Zubai Gábor és Törő Szabolcs csapata a 2007–2008-as korosztály képviseletében szerepelt a tornán, ahol a női és férfimezőnyben a magyar és cseh klubok mellett többek között német, dán, svéd, holland, francia, osztrák, szlovák, görög, román, litván, szlovén, szerb, lett, belga klubok képviseltették magukat – több százan.

Érzékeltetésül az esemény nagyságát, csak a DKKA kategóriájában hetvenegy csapat indult.

 Az első csoportkörben nagyszerűen szerepelt a dunaújvárosi alakulat, hiszen öt meccsükből négyet fölényesen megnyertek,  a cseh Ledec, a német Germering, továbbá Enz, valamint a dán Silkeborg ellen. A szlovák Duslo Salatól pedig csak egy góllal kaptak ki, ezzel másodikként jutottak tovább.

Ezt követően már három csapatos csoportban folytatták a küzdelmeket, ahol az osztrák Union St. Pöltent három góllal legyőzte Zubai Gábor és Törő Szabolcs csapata. Majd igencsak hektikus küzdelemben egyetlen góllal, de sajnos alulmaradtak a német HC Rödertal alakulatával szemben. Miután a csoportból csak egy csapat juthatott tovább, és a németek a második találkozójukon sem hibáztak, így  a dunaújvárosi fiatalok számára véget értek a küzdelmek. Korosztályukban a végső győztes a Slavia Prága lett.

Fotó: DKKA

Az erőviszonyokat tekintve előzetesen nagyjából a 10–15. helyre várta a szakma a lányokat, akik ennek eleget is tettek. A DKKA SE végül hét meccsből öt győzelemmel és két egy–egy gólos vereséggel zárták a prágai tornát.

A két szakvezető közösen foglalta össze röviden meglátásait lapunknak. – Először is örülünk, hogy lehetőséget biztosított az egyesület erre a nemzetközi tornára, és Dunaújvárost tudtuk képviselni. Ezen az eseményen testközelből érezhettük más nemzetek kézilabdakultúráját a pályán, s azon kívül is. 

A lányok mindent kiadtak magukból, egy rossz szavunk nem lehet a teljesítményükre. Azért azt meg kell jegyezni, a szerencse sem állt mellettünk, de mindentől függetlenül gratulálunk a lányoknak

- szólt az edzőpáros véleménye.

A tornán szerepelt csapat névsora: Asztalos Lívia, Börcsök Babita, Dénes Nóra, Baranyi Nóra, Oláh Réka, Guld Jázmin, Katona Klaudia, Varga Vanessza, Kolonics Dorka, Zábojnyik Zsófia, Vertig Lili, Szücs Zoé, Kovács Diána, Szabó Eszter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában