Rájátszás

2024.04.20. 09:00

Rácalmási előny Dunaújvárossal szemben

A Fejér és Komárom-Esztergom megyei összevont női kézilabda bajnokság 5-8. helyért vívott rájátszásának első körében a Dunaújvárosi AC a szomszédvári Rácalmással játszott.

Gallai Péter

A DAC játékosainak nem volt könnyű áttörni a rácalmási falat, végül négy góllal kikaptak

Fotó: Szaboóné Zsedrovits Enikő

Miután egyik csapat sem jutott be az elődöntőbe, így dobogóért és éremért már nem küzdhetnek a továbbiakban. Az új cél, az ötödik hely megszerzése lehet számukra, amelyhez az első lépésben éppen egymás ellen meccsel a két alakulat.

A párharc első felvonását csütörtökön este rendezték meg, ami után a kilenc mezőnyjátékossal érkező vendég Rácalmás került lépéselőnybe, bár ez a különbség még bőven ledolgozható a visszavágón.

DAC - Rácalmás 25-29 (13-17)

DAC: Ráczné, Micskei (kapusok), Hlusek, Gungl 1, Gulyás, Kovács, Varga 2, Kókai 2, Bebesiné, Erdélyi 5, Eliádesz 5, Rácz 1, Jánosházi 3, Kiss 1, Kaiser 5. Edző: Pavelekné Kovács Judit.

Rácalmás: Kálmán, Tóth E. (kapusok), Varga-Suplicz 1, Osztotics, Szabó 3, dr. Kapinya 8, Sárközi, Móricz, Farkas 6, Turcsán 8, Fehérné 3. Edző: Tóth Tamás.

A meccsen a dunaújvárosiak 2-1-es előnnyel kezdtek, ami után viszont hét percig gólképtelenek voltak, így a Rácalmás fordítani tudott (2-4). Innen egyenlített a DAC, de utána megint az ellenfélnek sikerült ellépnie, és két, háromgólos előnyét folyamatasan tartotta az utolsó percig, amikor még egyet sikerült hozzátenniük a különbséghez.

A második félidőben igyekezett nem elengedni a hazai csapat riválisát, a 42. percben 20-24 volt az állás. Ám ekkor ismét jött egy komoly hullámvölgy a DAC-nál, kihagyott helyzetek és hetes, kapufák, technikai hiba képében. Tíz perc gólképtelenségük alatt a Rácalmás 20-27-re lépett el az 50. percre, de csak azért ennyire, mert Micskei több helyzetet védett. Talán a komolyabb előny tudatában, de ezután a Rácalmásnál jött egy rövidzárlat, Micskei lehúzta a rólót a kapuban, ami nyolc percig érintetlen maradt. Ezen idő alatt 24-27-re zárkózott fel a DAC, de ennél közelebb már nem tudtak jönni, sőt a végén az ellenfél még egy gólt hozzátett előnyéhez.

A visszavágót kedden 18 órakor rendezik meg Rácalmáson. A másik ágon a Tatabánya a Martonvásárral szombaton kezdi a párharcot.

Ami pedig az elődöntőket illeti, ott az alapszakaszt hibátlanul megnyerő DKKA SE szintén szombaton játssza első mérkőzét a Start SE Hajmáskér otthonában. A másik párosításban a Pázmánd és a Dorog meccsel, ott az első találkozón utóbbiak 29-27-re nyertek.

Az alsóházban, a 9-12. helyért körmérkőzéseket rendeznek, ahol a második helyen álló dunaföldvári Holler UNFC az éllovas Ácsi Kinizsivel játszik rangadót vasárnap 18 órakor Solton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában