Vb-rajt előtt

2024.04.10. 12:00

Horváth Alex nem utazhat

A dániai világbajnokságra készülő magyar ifjúsági jégkorong-válogatott szakmai stábja megnevezte azokat a játékosokat, akikkel nekivág az április 14-i vb-nek.

Agárdy Csaba

Az utolsó szűkítés után csak egy dunaújvárosi nevelésű játékos maradt Barna Olivér révén. Ő jelenleg az Egyesült Államokban, az Oakmoor Academy csapatában szerepel. Nemzeti csapatunknak biztos tagja lett volna az ugyancsak Acélbika Horváth Alex. Ő viszont remek szezont fut a cseh Trinec HC légiósaként. A hátvéd klubcsapatával a cseh bajnoki döntőre készül, de a szakvezetés nem engedte el a világbajnokságra.

A szakmai stábban a dunaújvárosiak közül ott van Tokaji Viktor és Strenk Hunor, akik Svasznek Bence szövetségi edző munkáját segítik. Ugyancsak a másodedzők táborát erősíti a Dunaferr-rel sok nagy sikert elért Gröschl Tamás is.

Svasznek Bence a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján kitért Horváth Alex hiányára.

- A többi hátvéd, aki itt voltunk velünk, sokat lépett előre, sokat fejlődött, bízom benne, hogy be fogják tölteni azt az űrt, amit Horváth Alex hiányzása jelent nekünk. 

Alex nemcsak kiváló játékos, aki vb-tapasztalatokkal rendelkezik, Európa egyik legerősebb bajnokságából érkezett volna hozzánk, hanem egy nagyon fontos vezetője is a csapatunknak. 

Természetesen vártuk, nem örülünk, hogy nem lesz velünk, de sok sikert kívántam neki, büszkék vagyunk rá, arra, hogy ott egy magyar abban a döntőben – a többi hátvéd megoldja majd a feladatokat.

A világbajnokság április 14-én vasárnap kezdődik, a magyar válogatott Dániával kezd (16.30). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában