Úszás diákolimpia

2024.04.08. 09:00

A Vasvári, a Rudas és az adonyi iskola érmei az országos döntőben

Óriási létszámmal, huszonkilencezer főt neveztek az úszók B kategóriás diákolimpiai versenyeire, amelynek döntőjében Fejér és Dunaújváros képviselői is jelen voltak.

Gallai Péter

A Vasvári II. korcsoportos, 450-es gyorsváltója (Varga Dóra, Fási Szófia, Gál Betti és Podhorszki Csenge) harmadik lett

Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Az indulók közül a vármegyei első és a budapesti 1-3. helyezettek jutottak el a kétnapos egri országos döntőre, amit március végén a Bitskey Aladár Uszodában rendeztek meg.
A döntőn a Vasvári iskola tíz diákja volt ott I-II. korcsoportban, akik méltón képviselték intézményüket és a DKSE szakosztályát.

Az I. korcsoportban 50 háton Majsai Eliz ezüstérmet szerzett, a II. kcs-ban a 4x50-es gyorsváltó (Varga Dóra, Fási Szófia, Gál Betti és Podhorszki Csenge) pedig harmadik lett. 

További eredmények. 50 gyors: 15. Petrányi Zsombor, 16. Podhorszki Csenge. 50 hát: 10. Podhorszki Zsombor. II. kcs. 4x50 gyorsváltó: 4. Vasvári (Virág Petrik, Grizner Áron, Sótér Bernát és Pataki Lóránt).

A II. korcsoportban 50 méteres gyorsúszáson az adonyi Szent István Általános Iskolból adonyi Becker Barnabás szerzett ezüstöt. 

A VI. korcsoportos lányok között a Rudas diákja, Karancsi Réka 100 háton szerzett bronzérmet, 100 gyorson ötödik lett. A 4x50 méteres gyorsváltóban a Rudas csapata lett harmadik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában