Andersen Liga rájátszás

2024.03.10. 19:00

Két meccsen két vereség (képgalériával)

Nem úgy kezdődött a jégkorongozók Andersen Ligájának, a másodosztálynak a rájátszása, ahogy azt a dunaújvárosiak tervezték.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Az talán nem számított váratlannak, hogy az alapszakasz-győztes UNI Győr ETO HC-tól a nyolcadik helyen rájátszásba kerülő Worm Angels hazai pályán kikapott, de a DAB-ASP veresége a Ferencváros vendégeként már nem  papírforma eredmény volt.

A Wormnak csak az alapszakasz utolsó fordulójában sikerült biztosítania azt, hogy a még rájátszást érő, nyolcadik helyen végezzen a bajnokság első periódusában. Így az első pozíciót veretlenül megszerző győriek sikere Dunaújvárosban várható volt.

A Dunaújvárosi Acélbikák-ASP együttese viszont úgy várta a rájátszást, hogy az alapszakaszban tizenkét ponttal többet szerzett, mint a hatodik FTC U23-as alakulata. A két csapat egymás elleni mérlege két dunaújvárosi győzelmet (7–2, 7–4) mutatott. Ezúttal az FTC nyert 7–4-re.

Worm Angels – UNI Győri ETO HC 2–6 (0–1, 1–2, 1–3)

Worm Angels: Pinczés B. – Szakács (1), Lencsés, Horváth D. (1), Borbás, Török – Mestyán, Hruby, Szepessy B., Szepessy M., Hamvai 1 (1) – Bagó, Jadlószki, Kiss Á. 1, Tamás. Vezetőedző: Halász Ákos.

A 37. percben 3–0-ás győri vezetésnél az egykori válogatott csatár, Kiss Ákos szépített, majd három perccel a találkozó vége előtt 6–1-nél Hamvai Szilárd volt eredményes dunaújvárosi részről.

FTC-Telekom U23 – DAB-ASP 7–4 (2–2, 2–1, 3–1)

DAB-ASP: Ferreira (Valenta) – Piszmann S. 1, Piszmann M., Nagy B., Zorin, Strenk 2 – Atamancsuk (1), Raskin 1, Gakhramanov, Kuminka (2), Janech (2) – Léhi, Pinczés K., Denkmajer (1), Károly (1). Vezetőedző.

A mérkőzésen végig futott az ellenfele és az eredmény után a dunaújvárosi csapat.

A hazaiak a 4. percben szereztek előnyt, majd végig vezettek. A DAB-nak 2–2-nél sikerült még egyszer egalizálni. Az 51. percben már 6–3- re vezetett a Fradi U23-as együttese. A hajrában Strenk Olivér kétszer is főszereplő volt: az 53. percben  megszerezte csapata negyedik gólját, majd az utolsóban tízperces büntetést kapott sportszerűtlen magatartásért.

További eredmények: Lehel HC – Vasas 8–3, MAC Ikonok – Goodwill Pharma Szeged 7–8. A párviadalok az egyik fél két győzelméig tartanak.

A Worm Angels március 16-án szombaton, 18.30 órakor Győrben játssza a második meccset, míg a DAB-ASP ugyanezen  a napon fogadja a Ferencvárost (15.15 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában