A csatár beismerte vétségét

2024.03.07. 12:30

Doppingolt a válogatott hokis

Jégkorongban ritkán tapasztalható doppingvétség, most azonban előfordult egy, méghozzá a Ferencváros-Telekom csapatánál.

Agárdy Csaba

Rasmus Kulmala

Fotó: MW/Török Attila

Az üggyel kapcsolatban az FTC vezetése az alábbi közleményt adta ki: „Erste Ligás felnőtt férficsapatunk játékosa, Kulmala Rasmus egy idei mérkőzés utáni doppingvizsgálaton pozitív mintát produkált. A játékos elismerte vétségét. A szakosztály azonnali hatállyal szerződést bontott a játékossal.” Az alapszakaszgyőztes Ferencváros az egyik legeredményesebb játékosát vesztette el, Kulmala a szezonban 37 meccsen 35 pontot gyűjtött.

2014-ben a finn junior válogatottal világbajnok volt a támadó. 2017-ben Miskolcon, a DVTK Jegesmedvéknél kezdte a magyarországi pályafutását, 2019-ben szerződött az FTC-hez, 2022 februárjában magyar állampolgár lett. A 29 éves csatár a 2022-es ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságon négy meccsen egy gólt lőtt, és volt egy gólpassza is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában