Kiváló lehetőség

2024.02.26. 10:00

Értékes nemzetközi tapasztalatokat gyűjtöttek lábtoll-labdázóink

Három dunaújvárosi lábtoll-labdázó kapott lehetőséget, hogy részt vegyen múlt héten az olaszországi Cataniában egy nemzetközi tornán.

Gallai Péter

Kattári Dávid, Ledneczki Patrik és Kondor Anett képviselte a dunaújvárosi klubot

Forrás: DLSE

A népes magyar delegáció – amit harminc játékos alkotott – tagjai között a Dunaújvárosi Lábtoll-labda Sportegyesületet Kattári Dávid, Kondor Anett, valamint Lednecki Patrik Balázs képviselte. A dunaújvárosi sportolók nagyon örültek neki, hogy immáron második alkalommal vehettek részt nemzetközi versenyen, még 2022 szeptemberében szerepeltek a German Openen.

Az első alkalommal megrendezett Sicilian Openen huszonnégy csapat nyolc csoportba sorsolva kezdte a meccseket, a teniszből átvett Davis Kupához hasonló rendszerben. A legjobbak felkerültek a tizenhatos táblára, miközben a többiek a 17-24. helyezésekért játszottak a későbbiekben. A dunaújvárosi fiataloknak nem sikerült bejutnia a legjobb tizenhat közé, de folytatták a versenyt a további helyezés lehetőségéért. Innentől már sikeresen haladtak. 2–0-ra győztek Olaszország kettes számú csapata ellen, majd egy nemzetközi gárda ellen is. Összesítésben végül a tizenhetedikként végeztek.

Forrás: DLSE

– Mindenképpen elégedett vagyok a teljesítményükkel, hiszen lesz még lehetőségük a bizonyításra, és fejlődésük szempontjából nagyon hasznos volt a szereplésük.

 Láthattak olyan nagy tapasztalattal rendelkező nemzeteket játszani, mint Kína vagy éppen Hongkong. Technikát leshettek el a legjobbaktól, de barátságot is köthettek más nemzetek játékosaival. 

- A magyar küldöttség hat csapatának sikerült bejutnia a legjobb tizenhat közé. Legsikeresebben a Pusztaszer Fehér gárda szerepelt, hatodik helyen végeztek. Gratulálok minden magyar játékosnak a sikeres versengéshez, s köztük természetesen Anettnak, Dávidnak és Patriknak olaszországi szereplésükhöz! – mondta Kohán Árpádné, a DLSE elnöke.

A következő nemzetközi lábtoll-labda verseny Németországban lesz április 4-6-án, melyet a franciaországi French Open fog követni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában