Erste Liga

2024.01.19. 21:00

Szétlövésekkel, de mégis vereség

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Ligában az Újpestet fogadták ma este. A DAB szétlövések után kapott ki 3-2-re.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosiak jó esélyekkel várhatták a találkozót, hiszen az előző és a mostani szezonban is jól ment nekik az újpestiek ellen. A két gárda három alkalommal találkozott egymással az idényben, és bár az első meccset a lilák nyerték 4-0-ra, azóta egyszer 6-3-ra, míg egyszer 6-0-ra győzött Niko Eronen együttese.

Ezúttal azonban a vendégek a mérkőzés feléig 2-0-ra vezettek, de a második harminc perc a Bikáké volt. A 39. és az 57. percben egyaránt Savolainen volt eredményes (2-2). A hátralévő időben már nem változott az eredmény, majd az ötperces hosszabbítás sem hozott döntést. Következett a szétlövés, mindkét fél ötször vezethette kapura a korongot, de csak az újpesti Kiss Patrik volt eredményes, ezzel csapatának két pontot szerzett. A DAB-nak meg kellett elégednie eggyel.

DAB – UTE 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1) - szétlövésekkel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában