Vízilabda

2024.01.09. 16:44

Szabó első gólja az Eb-n, Gurisatti nem játszhat az olaszok ellen

A magyar női vízilabda-válogatott hétfőn este papírforma, 27–4-es sikert aratott Csehország ellen a hollandiai Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Kedden az olaszok következnek kora este, sajnos továbbra is Gurisatti Gréta nélkül.

Gallai Péter

A Dunaújváros újonca, Szabó Nikolett a csehek ellen megszerezte első gólját

Forrás: MVLSZ/Kovács Anikó

A hétfői találkozón a horvátok ellen szemsérülést szenvedett Gurisatti Gréta mellett Keszthelyi Rita kapott pihenőt. A mérkőzésen mindhárom DFVE kerettag játszott, és mindannyian betaláltak, Mahieu három, Garda kettő, az újonc Szabó Nikolett pedig egy találatot jegyzett.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az első gólomat a felnőtt csapatban az Európa-bajnokságon. Mindenki eredményes tudott lenni, remélem ezt a formánkat kedden is tudjuk hozni, védekezésben pár dolgot kell javítani az olaszok ellen – mondta a szövetség közösségi oldalára feltöltött videóban Szabó Nikolett. 

Kedden a negyeddöntőben Olaszország lesz az ellenfél. Miután mindkét csapat a tornán az egyetlen megszerezhető olimpiai kvótára hajt, óriási csatára van kilátás. Gurisattival kapcsolatban Mihók Attila társ szövetségi kapitány azt mondta a hétfői találkozót követően, valószínűleg még nem játszhat. 

Kedden megkerestük a Hollandiában, a helyszínen szurkoló édesapját, Gurisatti Gyulát, aki azt mondta, lánya szeretett volna már játszani, azonban az orvos ezt még nem engedte az utolsó vizsgálatok alapján. Győzelem esetén azonban az elődöntőben már ott lehet a magyar csapatban.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a világbajnok házigazda holland és a címvédő, vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában