2023 legnagyobb magyar sportsikerei (2.)

2024.01.03. 18:34

Kovács Zsófia érmei

Kiemelkedően teljesítettek az elmúlt évben a magyar sportolók, akik az olimpiai sportágak tekintetében kilenc versenyszámban világbajnoki címet szereztek, emellett az Európa Játékokon, az Egyetemi Világjátékokon, a Küzdősportok Világjátékán, továbbá 2023 kontinentális és világversenyein is számos érmet gyűjtöttek.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Kronológia: 

Január 15. – A Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka, Jászapáti Petra összeállítású női váltó ezüstérmet nyert a gdanski rövidpályás gyors­korcsolya Európa-bajnokságon, Jászapáti pedig megszerezte pályafutása első egyéni Európa-bajnoki érmét azzal, hogy harmadik lett 1000 méteren. 
Február 1. – Németh Domonkos ezüstérmet nyert a vitorlázó Finndingi-világbajnokságon Miamiban. 
Március 10–12. – A Major Veronika, Jákó Miriam, Csonka Zsófia összeállítású női pisztolyos csapat bronzérmet szerzett a tallinni légfegyveres Európa-bajnokságon. 
Március 13–17. – Érdi Mária bronzérmet nyert a vitorlázó LCA (Laser) Európa-bajnokságon az olaszországi Andorában. Március 17. – A Swietelsky-Békéscsaba harmadszor nyerte meg a női röplabdázók Közép-európai Ligáját, miután a regionális sorozat kamniki döntőjében 3-0-ra legyőzte a szlovén Maribort. 
Március 29. – Az UVSE nyerte a női vízilabda Eurokupát, miután a sorozat magyar házi döntőjében a Ferencvárost győzte le. Benczur Márton együttese a párharc első felvonásán egy góllal kikapott otthon (8-9), de a népligeti visszavágón 13-9-re nyert. A gárda története során másodszor diadalmaskodott a második számú európai kupában, előzőleg 2017-ben az akkor még LEN Kupának nevezett sorozatban nyert. 
Április 13–16. – a dunaújvárosi Kovács Zsófia egyéni összetettben ezüst-, gerendán pedig bronzérmes lett az antalyai torna Európa-bajnokságon. 
Április 17–23. – A magyar válogatott hat érmet szerzett a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon. A kontinensviadalon Takács István megnyerte a kötöttfogásúak 87 kilogrammos versenyét. A nőknél Bognár Erika (55 kg) és Orsós Sztálvira (53 kg) második, a szabadfogásúaknál Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) harmadik lett, csakúgy mint a kötöttfogású Lévai Zoltán (77 kg). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában