Európa-bajnokság

2024.01.14. 19:41

Az ötödik hely megvan, de ennek aligha örülhetünk

Komolyabb ellenállás nélkül, kiütéses sikerrel szerezte meg a magyar női vízilabda-válogatott szombaton este a hollandiai Európa-bajnokságon az ötödik helyet a franciák ellen.

Gallai Péter

Mihók Attila Garda Krisztinával pacsizik

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez kötelező feladat volt, viszont aligha örülhetünk, hiszen az olimpiai kvóta megszerzése nem sikerült. A februári dohai világbajnokságon lesz erre utoljára lehetőség. A helyosztóra a DFVE játékosai közül Garda és Mahieu került keretbe, Szabó Nikolett most nem. 
MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG 
14–3 (5–1, 4–0, 2–0, 3–2)
Magyarország: Neszmély– Vályi V. 2, Keszthelyi 6, Rybanska 1, Parkes 1, Garda 1, Leimeter 1. Csere: Kuna, Mahieu 2, Szilágyi D., Faragó K, Tiba. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila.

Mihók Attila az M4 Sportnak elmondta, a mutatott játékkal elégedett, de ezen a találkozón tulajdonképpen kötelező volt a győzelem, így nehéz messzemenő következtetéseket levonni. 

- Ez nem az a meccs volt, amin le tudjuk mérni a teljesítményünket. Ez olyan mérkőzés volt, amire készülnünk kellett, motiváltnak kellett lennünk és nyerni, de azért nem szabad összekevernünk azon ellenfeleinkkel, akiket le kell győznünk a kvótához. 

Talán pont abban kell nagyot előre lépnünk, hogy találkozó közben ne a végeredményt várjuk, hanem a pillanatokba kell a jó megoldásoktól feldobódnunk. Egymást beletüzelni abba, hogy ez maradjon így, fokozódjon tovább és tovább.

- A statisztikánk tényleg jobb volt. Ezt a meccset meg kellett nyernünk, ezt magunkhoz mérten jó játékkal nyertük meg, elfogadható képet mutattunk, de akkor is, ennél majd még több kell… még ennél is több kell.

Az Eb-ről megszerezhető egyetlen olimpiai kvóta a görögöké lett, miután a bronzmérkőzésen 7–6-ra legyőzték az olaszokat. Az aranyérmet a házigazda holland válogatott, kapujában a Dunaújváros korábbi játékosával, Laura Aartssal nyerte, mivel a fináléban 8–7-re felülmúlta Spanyolországot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában