Diákolimpia

2023.12.19. 07:30

Országos döntőbe jutott a Széchenyi és a Rudas

Az országos diák­olimpia küzdelmeiben a Széchenyi-, illetve a Rudas-iskola csapata is bejutott a kézilabda V.–VI. korcsoportos döntőbe.

Gallai Péter

A Rudas együttese az orosházi elődöntőt nyerte meg

Fotó: DKKA

A Széchenyi keretének nagy része a DKKA U17-es és U19-es bajnokságban szereplő csapatára épült. Az együttes a Kecskeméten rendezett országos elődöntőben a pécsieket múlta felül egy góllal, majd a  fináléban a NEKA-játékosokból álló, balatonboglári Mathiász János-középiskola ellen öt góllal diadalmaskodtak. A csapat tagjai: Baranyi Nóra, Berki Lujza, Borhy Sára, Cserháti Mira, Fehér Luca, Tóth Emma, Maurer Lili, Páger Petra, Varga Csenge. Hiányzott: Agócs Alexandra, Horváth Laura, Kovári Laura. Felkészítő: Balogh Dávid és Szakállas Alex.

A Széchenyi gárdája a kecskeméti tornán győzött
Fotó: DKKA

A Rudas, szintén Kohász-játékosokra épülő gárdája a múlt héten az orosházi elődöntőben volt érdekelt, ahol a hazai, a szegedi és a debreceni csapatot legyőzve, szintén elsők lettek. A csapat tagjai: Angyali Dalma, Badacsonyi Edina, Bruzsa Lili, Csökmei Réka, Deli Anna, Egejuru Sára, Erdős Helga, Faragó Kira, Guld Jázmin, Hermán Viktória, Megyeri Bodza, Mikó Luca, Takács Száva, Vass Kitti. Felkészítők: Horváth István, Zubai Gábor, Törő Szabolcs, Virág Roland.

Az országos döntőt január 26–28. között rendezik meg Gyöngyösön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában