Remeklés

2023.12.19. 21:10

Óriási, hatpontos rangadót nyert meg a Dunaújváros Futsal

Idegőrlő csatát és nagy győzelmet hozott a Dunaújváros Futsal számára NB II-es bajnoki rangadója a harmadik helyezett ellen.

Balogh Tamás

Ivacs Gáborék Tihanyban kezdenek hétfőn

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújváros Futsal – ELTE-BEAC 4–1 (0–0)
DF: Cseresnyés – Ivacs, Fekete, Szili, Németh. Csere: Csányi, Puskás, Varga, Kuti, Kiss, Vincze. 
 A mérkőzés után Tóth Árpád edzőnek felvetettük, az első félidő idegörlő volt.
– Igazi rangadó volt és tudtuk, hogy egy jó csapat jön hozzánk. Belementünk egy kis adok-kapokba, mindkettőnknek rengeteg helyzetünk volt. A félidőben le kellett kicsit nyugtatni a fiúkat, hogy ne álljanak bele ekkora rohanásba, nehogy megbosszulja magát és gólt kapjunk.

Tóth Árpád
Fotó: Balogh Tamás

Aztán így folytatta: – Fontos volt, mi szerezzük meg a vezetést. Amikor az megvolt, onnét tudtuk hozni a játékunkat és megőriztük azt a pici előnyt. Most is rengeteg olyan helyzetünk volt, amiket bár sokat gyakoroljuk, de még mindig nem tudjuk eléggé magabiztosan értékesíteni. Szerencsénkre az öt a négy elleni játékot jól védekeztük, és sikerült gólokat szerezni belőle. 

Azt nem mondhatom, hogy magabiztosan, de nyertünk. Óriási, hatpontos rangadó volt egy nagyon jó csapat ellen.

Csányi Dávid csapatkapitány így értékelt. 

Már ránk fért ez az eredmény, hiszen két olyan mérkőzés állt mögöttünk, ami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Jó hazai pályán behúzni a három pontot és felzárkózni az élmezőnyhöz, ahová tartani akarunk, mert oda is tartozunk.

Csányi Dávid
Fotó: Balogh Tamás

- Két felkészült csapat játszott egymás ellen ezen a mérkőzésen. Ők is tudták mi mit akarunk és mi is az ő céljukat. A döntő tényező az volt, ki szerzi az első gólt. Ez nekünk sikerült, ezért az ellenfélnek kellett jönnie az eredmény után, amit jól tudtunk kihasználni.

Cseresnyés Alex a Dunaújváros Futsal kapusa gólt szerzett és csapata legjobbja volt.

Csak egy bajom van, hogy senki sem kérdezi meg tőlem, hogy kit választok a mérkőzés legjobbjának, mert a címet nemcsak a lőtt gólja miatt adnám önnek, gratulálok!

- Köszönöm, de ez a győzelem is a csapat érdeme. A kapuson mindig nagy teher van, hiszen először is ő szedi ki a hálóból a labdát, ha be megy, másrészt igyekeztem magamat is felpörgetni, nehogy bele aludjak, de aztán az ellenfél gondoskodott erről.

A védői főleg az első félidőben nem nagyon fogadtak szót!

- Pedig igyekeztem őket spannolni, mert nagy tempóban oda-vissza kontráztak a csapatok, ezért a pálya két felé szakadt. 

Cseresnyés Alex
Fotó: Balogh Tamás

Az első félidőig nem is tudtam, hogy hat keze van! Akkor derült ki, amikor a padlón harcolt, mindre szüksége lett.

- Igazából csak kettő van, de nagyon igyekeztem menteni. Más meredek szituáció is volt, például, amikor tíz méterre kellett kirohanjak, hogy megállítsam a szélsőt, mert nem maradt védőm. Sikerült. Igyekszem magamat is ráhangolni arra, hogy most is sikerülni fog.

A hajrában, a kapud torkában is megtalálta az emberét.

- Azt azért tudod rólam, hogy senkitől sem ijedek meg, ebbe a helyzetbe is beleálltam. Az ellenfélnek mindig a szemébe és nem a labdára szoktam nézni, mert le akarom olvasni róla a szándékát és aszerint akarok helyezkedni.

Béni Zoltán az ELTE-BEAC edzője

Veszedelmes ellenfele voltak a Dunaújvárosnak.

- Az tény, hogy nüanszokon múlott a mérkőzés. Igazából azon dőlt el, hogy kifogja a kisebb hibákat elkövetni. Sajnos a második félidő közepén mi lettünk azok, akik nagyot vétettünk, amiből a hazaiak megszerezték a vezetést. Onnét nekünk mennünk kellett az eredmény után. Nem működött az 5:4-es játékunk, ezért a Dunaújváros kiméletlenül kihasználta a hibáinkat. A félidőig bíztam benne, hogy jobb eredményt fogunk elérni, de azt tudtuk, hogy az ellenfelünk nagyon jó erőkből áll. Itt az NB II. nyugati csoportjában mindenki mindenkit meg tud verni. Nagyon kis különbség van a csapatok között, ami erre a mérkőzésre különösen igaz volt. Mindenki óvatosan ment bele, és várta, hogy a másik mikor hibázik. Ma sajnos mi jöttünk ki ebből rosszul.

Mi kell ahhoz, hogy hozzám álljon a szerencse?

- Dolgozni kell érte és a kulcs pillanatokban jó döntéseket kell hozni. Ahhoz pedig kell a jó erőnlét, hogy az agyban legyen oxigén, hogy meghozhassuk a megfelelő döntéseket, és lábnak elég ereje legyen a végrehajtásukhoz. Mi most elég rossz szériában vagyunk, egymás után két vereséggel a hátunk mögött érkeztünk és ma elszenvedtük a harmadikat. Egy hullámhegy, illetve a völgy nagyon sok mindent meghatározhat a csapatok eredményességét illetően. Össze kell kapjunk magunkat, mert így még az is előfordulhat, hogy lemaradunk a rájátszásról!

Győzelmével a DF egy pontra megközelítette a harmadik-ötödik helyen álló hármas holtverseny csapatait, ráadásul az előtte állók közültt többen is eggyel több meccset játszottak.

H. CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.
1.TFSE-11TEAMSPORTSTFSE-11TEAMSPORTS1282249212826
2.UTEUTE1382370442626
3.HALADÁS VSE II.HALADÁS VSE II.127144841722
4.NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUBNAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB127144943622
5.ELTE-BEACELTE-BEAC137155354-122
6.DUNAÚJVÁROS FUTSALDUNAÚJVÁROS FUTSAL1263352351721
7.MAD DOGS-VIADUKT SEMAD DOGS-VIADUKT SE135084146-515
8.TIHANYI FCTIHANYI FC134184058-1813
9.ASTERIX SC ÉRDASTERIX SC ÉRD112183063-337
10.WPC MEISTER-ÉRD-SZISEWPC MEISTER-ÉRD-SZISE1312104067-275

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában