Az olimpiai részvételért

2023.12.06. 16:16

Még szilveszterkor is edzenek, hat DFVE játékos küzd, hogy ott lehessen az Eb-n

Budapesten kezdte meg, majd Kecskeméten folytatja közvetlen felkészülését a januári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra a női vízilabda-válogatott, melynek jelenlegi 23 fős keretéből 15-en utaznak majd a kontinensviadalra. Jelenleg hat játékos képviseli a dunaújvárosi klubot, az egyik kapitány pedig Mihók Attila.

Duol.hu

A dunaújvárosi különítmény: Garda Krisztina, Szabó Nikolett, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Dobi Dorina és Maczkó Lilla

Forrás: DFVE

A csapat múlt héten nyilvános edzésen látta vendégül a sajtó képviselőit a margitszigeti Hajós uszodában, ahol a mezőnyjátékosok szinte megállás nélkül rótták a hosszokat Mihók Attila felügyelete mellett, közben Cseh Sándor, a másik társkapitány felvázolta az MTI-nek a hollandiai kontinenstornáig tartó kifejezetten sűrű programot.
Először a fővárosban dolgoztak a keret tagjai, majd a héten Kecskemétre tették át a székhelyüket, december 11-től pedig újra Budapesten lesz a bázis. Akkor viszont már a kínai válogatottal közösen edz a csapat és játszik minden nap edzőmeccseket, majd azon a hétvégén Egerben és a Komjádi Uszodában vív két hivatalos mérkőzést egymással a két együttes. Cseh Sándor szavai szerint karácsony előtt vélhetően lesz egy keretszűkítés, de ez még nem biztos, hogy a végleges.

A két ünnep között Spanyolországban vagyunk, edzőmeccseket játszunk a spanyolokkal és lesz két hivatalos meccsünk is. Tulajdonképpen annak kell lennie a felkészülés csúcsának 

– jelentette ki Cseh, hozzátéve, hogy még december 31-én is lesz edzése a csapatnak, s január 3-án utaznak Eindhovenbe.

Mihók Attilát és Cseh Sándort szeptember elején nevezték ki társkapitánynak, s azóta utóbbi elmondása szerint aktívan kommunikálva, harmonikusan dolgoznak együtt. Ahogy Cseh fogalmazott: kifejezetten élvezi a munkát, ez is volt a célja azon túl, minden tudásával segítse a csapatot. A szakmai stáb és a játékosok számára is komoly feladatot jelent, hogy a januári Eb után februárban vb-n kell helytállniuk. Azonban elsősorban a kontinensviadalra koncentrálnak.

– Őszintén szólva, ha csak egyetlen Eb-re készülnénk, akkor sem csinálnám másként a felkészülést. Nekünk itt a legfontosabb az, hogy szeretnénk nagyon jól szerepelni. És nyilván akkor kell majd okosnak lenni, mert ha jól, ha rosszul sikerül, ugyanúgy tovább kell majd lépni a következő fázisra – mondta Cseh Sándor.

Mihók Attila szintén azt hangsúlyozta, hogy kiválóan tudnak együtt dolgozni kollégájával, akivel a közvetlen felkészülés rajtja előtt több mint harminc játékost mértek fel, közülük választották ki a bő keret tagjait. 

– Számomra nagyon izgalmas, ugyanakkor rendhagyó eddig ez a felkészülés. 

Volt egy két hónapos időszak, amikor nagyon széles bázissal elkezdtük a tesztelést, aminek a végén maradt 19 mezőnyjátékos és négy kapus, akik beilleszthetők a konkrét elképzeléseinkbe

 – mondta Mihók, hozzátéve, az első három-négy hétben elsősorban a fizikai munkán van a hangsúly, de folyamatos taktikai felkészítés is zajlik majd. 

– Lesz négy hivatalos tesztmérkőzésünk és ezekből az elsőre, a december 17-i Kína elleni találkozóra tervezzük a végleges formánkat. Addigra pontosan azt a csapatot szeretném látni, ami majd az Eb-n fog játszani, ha nem is nevekre, de stratégiára, posztorientáltságra és alapvető taktikára nézve.

Az Eb-t január 5. és 13. között rendezik, a válogatott úgy szerezhet olimpiai kvótát, ha a két, már biztos párizsi résztvevőt, a spanyol és a holland csapatot leszámítva a legjobb lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában