Röplabda

2023.12.04. 16:14

Ez nem az a csapat volt, akit eddig láthattunk

A röplabda NB I Extraliga alapszakaszának tizenegyedik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap este hazai pályán rendkívül sima vereséget szenvedett a MAFC-BME együttesétől.

Gróf András

A Kazincbarcika érvényesítette a papírformát

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi KSE – MAFC-BME 0:3 (-16, -13, -16)

DKSE: Juhász B., Farkas L., Németh Z., Gőczi, Béres, Kisházi, Kuti M. (liberó). Csere: Cserép, Makó, Peredi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MAFC-BME: Bandi B., Reyes, Katona, Altunaga, Benkő, Kocsondi, Oláh B. (liberó). Csere: Zeitler, Sárik-Veres, Tamási, Balogh L. Vezetőedző: Pápai Péter.

Jól kezdték a meccset a hazaiak, de a fővárosiak hamar fordítottak, ami után ötpontost előnyt szereztek. Ezt követően már egyértelműen a vendégek irányították a játék menetét. A második szett elején pillanatok alatt elhúztak az egyetemisták. Igaz, a játszma közepén az újvárosiaknak sikerült felzárkózni, de ezzel el is lőtték minden „puskaporukat”. A harmadik játékrész hazai vezetéssel indult, de gyorsan váltottak a vendégek, és összességében a vártnál könnyebben gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

Tomanóczy Tibor: - Enerváltan, gyengén játszottunk. Az egyéni teljesítmények is elmaradtak az eddigiektől. Ez nem az a csapat volt, akit eddig a bajnokságban láttunk.

Pápai Péter: - Fontos, hárompontos győzelmet arattunk a mai napon, gratulálok a csapatnak.

A forduló további eredményei: MEAFC-Peka Bau – TFSE 1:3, Dág KSE - MÁV Előre Foxconn 1:3, Fino Kaposvár - Pénzügyőr SE 3:1, GreenPlan-VRC Kazincbarcika - Debreceni EAC 0:3, Vidux-Szegedi RSE - Kecskeméti RC 0:3.

Az alapszakasz jelenlegi állása: 1. Fino Kaposvár (9. mérk.) 24 pont, 2. MÁV Előre Foxconn (7 mérk.) 21 pont, 3. Debreceni EAC (9 mérk.) 21 pont, 4. GreenPlan-VRC Kazincbarcika (10 mérk.) 20 pont, 5. Pénzügyőr SE (10 mérk.) 18 pont, 6. Kecskeméti RC (11 mérk.) 17 pont, 7. Dág KSE (10 mérk.) 17 pont, 8. Vidux-Szegedi RSE (10 mérk.) 12 pont, 9. MAFC-BME (10 mérk.) 11 pont, 10. MEAFC-Peka Bau (11 mérk.) 9 pont, 11. TFSE (10 mérk.) 6 pont, 12. Dunaújvárosi KSE (11 mérk.) 1 pont.

Az eredetileg december 10.-ére kisorsolt Dunaújvárosi KSE - MÁV Előre Foxconn mérkőzés elmarad. Az összecsapás új időpontja 2024. január 07., 17 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában