Ünnepváró

2023.12.25. 10:30

A halászlét tészta, kajak-kenut pedig csak pár nap nélkül

Molnár Gergely, a DKSE kajak-kenu szakosztályának vezetőedzője számára minden évben nagyon várt ünnep a karácsony. Ilyenkor családjával tud lenni, s pár napig szeretett sportága nélkül is.

Gallai Péter

Molnár Gergely minden évben nagyon várja karácsonyt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Molnár Gergely minden évben várja a karácsonyt, ami sokat, egy igazi családi ünnepet jelent számára. - Az egész éves hajtás után tudatosan úgy szoktam alakítani, hogy ilyenkor többet legyek a gyerekeimmel és a kedvesemmel, ekkor kicsit át is tudom gondolni az esztendőt és felkészülni a következőre. 

Egy-egy napra ki tudom kapcsolni a kajak-kenut a fejemből, azonban hosszabb távon ez már nem működik.

Az ünnepi ételek elkészítésében nincsen feladatom, de természetesen az előkészületekből kiveszem a részemet. Amennyiben ki kell emelni a menüsorból valamit, akkor a halászlét emelném ki, mint kedvencet, amit inkább tészta nélkül fogyasztok. 

A sportolóknak meg van szabva, ilyenkor is mit és mennyit ehetnek, van, ahol mérlegelés várja őket. Molnár Gergelynek viccesen felvetettük, vajon az edzőknek is van ilyen megkötése? - Igazából túlenni nem szoktam magamat, azért mert karácsony van. S ilyenkor is igyekszünk azért mozogni, nagyokat sétálni - mondta erre.

Ami pedig a szokásokat illeti, néhány éve vált hagyománnyá családjában, hogy elmennek korcsolyázni Budapestre, de már karácsony után. 

A jövő év várakozásaival kapcsolatban pedig azt mondta, a munkáját nagyon szereti, eredmények tekintetében pedig azt kívánja, hogy a felnőtt és az utánpótlás csoportjának jól sikerüljön 2024. 

- Előbbiek számára nagyon meghatározó év lesz ugye az olimpia miatt. Kóvátja van az országnak, a válogatókon dől majd el, hogy lesz-e DKSE tagja az ötkarikás csapatnak. A munka keményen folyik, erre megvan az esély. Amennyiben sikerülne, mondhatjuk, jövőre nekem már nyáron karácsony lehet.  A fiatalokkal, akik közül idén többen válogatottságot, régiós válogatottságot értek el, pedig tovább szeretnék lépegetni, és azt is, hogy bővüljön a körük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában