Értékelés

2023.11.27. 07:30

Szerethető csapatként maradt alul a DFVE a BL-ben

A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. mérkőzésén a DFVE női vízilabdázói a görög Alimos NAC Bettsont fogadták szombaton, nagy csatában végül egy találattal kikaptak. A mérkőzésről beszéltek a főszereplők.

Balogh Tamás

Dobi Dorina három góllal zárt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A mérkőzésről Vad Lajos vezetőedzőnek felvetettük, hullámzónak tűnt a görögök 12-11-es sikerével zárult találkozó.

 Én is ugyanezt láttam. Sajnos a mai helyzetünkben még nem vagyunk képesek arra, hogy egy stabil játékot hozzunk.

– Főleg a védekezésünkben aprókat hibáztunk, ezért öt-hat olyan gólt kaptunk, amikor átlőtték a blokkjainkat, úgy, hogy mellette komoly kapusteljesítményünk is volt. Támadásban pedig az a baj, hogy téthelyzetben a játékos sajnos visszanyúl az ifjúsági korszakában tanultakhoz, mert akkor ezek bementek, de ma már nem!

Megkérdeztük azt is, miként látta a fiatalok teljesítményét: – Jól és bátran játszottak, de még meg kell érniük ehhez a szinthez. Ne felejtsük el, hogy ez már nem a múlté, már az bravúr, hogy itt vagyunk, és ilyen meccseket tudunk játszani.

Szabó Nikolett így értékelt:  – A lövés előtt nem voltak bennem különleges érzések, csak azért szurkoltam, hogy ne forduljanak rám. Aztán, ahogy nem sikerült, akkor az jutott az eszembe, hogy na jó, akkor legközelebb megpróbálom, hogy néhány centivel lejjebb sikerüljön! Sajnos sokszor előfordul, hogy nem lépek el egy lábtempóval, hanem inkább rányúlok az ellenfélre védekezésben, és ezen még van mit csiszolni, hogy ne pontozódjak ki mindig idő előtt.

A szurkolók közül Lipták Tamás is elhivatott híve a klubnak és a csapatnak, neki ez volt a véleménye a találkozóról. – Kikaptunk. A sportban ez is benne van. Hogy csalódtam-e miatta? Abszolút nem! Imádom ezt a fiatal csapatot! Ezek a lányok már most is bármire képesek és a jövőben pedig mindenképpen esélyük lesz rá. Az ellenfél természetesen jó volt. Nem vagyok szakértő, csupán vízilabda szerető ember, akinek három gyermeke tagja az újvárosi csapat utánpótlásának!

A csoport másik mérkőzésén a spanyol Sabadell 19–10-re nyert a francia Mulhouse ellen. A DFVE majd éppen utóbbiak ellen folytatja a sorozatot 2024. március 9-én, ismét hazai medencében.

Ami pedig a többi magyar BL csapatot illeti, nyerni csak a Fradi tudott a görög Ethnikosz Pireusz ellen 12–11-re, az UVSE erősen ellentmondásos körülmények között, utolsó másodperces góllal kapott ki szintén görög Olympiakosztól. Az Eger Mataróban szenvedett 18–6-os vereséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában