Röplabda

2023.11.30. 18:00

DKSE kupabúcsú - át kellene tudni lépni saját árnyékukon a sikerekhez - képgalériával

A 2023/2024. évi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerda esti visszavágóján is 3:0-ra kapott ki a Dunaújvárosi KSE együttese, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Gróf András

Fotó: Laczkó Izabella

Jól kezdték a mérkőzést a hazaiak, ami hamar hárompontos előnyt eredményezett. A folytatásban egalizáltak a vendégek és egészen a hajráig fej fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban azonban érthetetlen hibákat vétettek az újvárosi fiatalok, így a DEAC nyerte az első szettet. A másik két játszmában végig egyértelműen a vendégek irányítottak, egy pillanatig sem forgott veszélyben a magabiztos győzelmük.

Dunaújvárosi KSE – DEAC 0:3 (-21, -13, -18)
DKSE: Juhász B., Farkas L., Németh Z., Gőczi, Béres, Kisházi, Kuti M. (liberó). Csere: Makó, Cserép, Feledi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Debreceni EAC: Tóth A., Willian, Kiss I., Pavliuk, Bán, Marlon, Bagics (liberó). Csere: Remete, Lovas, Veres. Vezetőedző: Fodor Antal.

Tomanóczy Tibor vezetőedző így értékelte a mérkőzést: – Gratulálok a Debrecennek a továbbjutáshoz. Az első szettben sokat hibáztak a hajdúságiak, és mi nagyon lelkesek voltunk egészen a hajrájáig. A végjátékban 19-19 után gyermeteg, kiküszöbölhető hibákat vétettünk. Ez pedig már sajnos rendszeres. Így egy jobb csapat ellen nehéz nyerni. A DEAC a második szettben keményebben, jobban nyitott, mi pedig elkezdtük lógatni a fejünket, nem voltunk harcosak. A harmadik szettben tartottuk magunkat, a cél az volt ekkor, hogy a húsz pontot elérjük, ami nem sikerült.

 Át kellene tudnunk lépni saját árnyékunkon ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Vasárnap már bajnoki

A DKSE vasárnap 17 órakor már az NB I Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában a MAFC-BME csapatát fogadja. A forduló további párosítása: MEAFC-Peka Bau – TFSE, Dág KSE - MÁV Előre Foxconn, Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE, Kazincbarcika – DEAC, Vidux-Szegedi RSE – Kecskeméti RC.
Az alapszakasz állása: 1. Kaposvár 21 p., 2. Kazincbarcika 20 p., 3. MÁV Előre Foxconn 18 p., 4. DEAC 18 p., 5. Pénzügyőr 18 p., 6. Dág KSE 17 p., 7. Kecskemét 14 p., 8. Vidux-Szegedi RSE 12 p., 9. MEAFC-Peka Bau 9 p., 10. MAFC-BME 8 p., 11. TFSE 3 p., 12. Dunaújvárosi KSE 1 p.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában