Hasznos edzőmeccs

2023.11.29. 07:00

A Kohász felállt védelme jól működött a Dunaszerdahely ellen

A női kézilabda bajnokság szünetel a vb miatt, azonban a DKKA számára mozgalmasan telik ez a másfél hónap.

Gallai Péter

Dr. Paic Róbert látta a jó dolgokat, de azt is, miben kell még sokat fejlődni

Fotó: Laczkó Izabella

A napi munka mellett edzőmérkőzéseken is gyakorol a csapat a december 30-i folytatásra. Elsőként múlt pénteken az Érdet győzte le hazai pályán a Kohász, kedden pedig a Dunaszerdahely vendége volt dr. Paic Róbert és Virág Roland együttese. Ezzel viszonozták a felvidéki csapat júliusi vendégjátékat, akkor a szezonra készülve egy góllal nyert a dunaújvárosi alakulat. 

Ezúttal a DAC keretéből hiányzott két légiós, Desortová a cseh, Costa pedig a brazil válogatottal készül a világbajnokságra, míg a szlovák válogatott tagja Bízik Réka és Pastorková, de ők még pályára léptek a Kohász ellen. A vendégektől kisebb sérülés miatt Lakatos Petra nem játszott most, továbbá hiányzott Arany Rebeka és Horváth Anna is.

Az első félidőben remekelt a DKKA, a szünetre ötgólos előnyre tett szert (10–15). A második félidőben is sokáig vezettek, azonban a támadásokba több hiba csúszott, így több lerohanásgóllal közelebb zárkózott a DAC, majd fordított, s végül 27–26-ra nyert.

Dr. Paic Róbert vezetőedző lapunknak így nyilatkozott a mérkőzésről.

Nagyon hasznos volt ez a találkozó, amit kértünk és amire nagy hangsúlyt fektettünk, az a felállt fal elleni védekezés. Ez remekül működött, főleg az első félidőben.

– A másodikban is nagyon sok ütközés, megállító faultunk és szerzett labdánk volt. Azonban azért kaptunk több gólt, mert a támadásokba hiba csúszott, így lerohanásokból átfutottak rajtunk, ekkor a visszarendeződésekkel volt probléma. Ezért, illetve a támadásokban elkövetett pontatlanságok miatt  szerzett a Dunaszerdahely sok találatot. 

A szakvezető megjegyezte, törekedtek arra, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. Most nem az eredmény volt az elsődleges, de ennek ellenére látszik, sokat kell még dolgozniuk, elsősorban támadásban. A lányok viszont küzdöttek és amikor az ellenfél felállt védelemmel szemben támadott, szépen és jól végrehajtotta a csapat a megbeszélteket. 

Alapvetően van még mit teni, de úgy érzi, hogy jó irányba haladnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában