Sorsolás

2023.11.21. 16:33

A DKKA a Békéscsabát kapta a Magyar Kupa következő körében

A Magyar Kézilabda Szövetség székházában kedden elkészítették a női Magyar Kupa negyedik fordulójának párosítását.

Gallai Péter

Nick Viktória és Horváth Petra között Román Dorina - a két csapat októberi bajnokiját idegenben a DKKA nyerte

Fotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

A sorsoláson a harmadik fordulóból továbbjutott nyolc csapat mellé csatlakoztak azok, akik a nemzetközi kupában indulnak, de nem végeztek a 2022-2023. évi NB I-es bajnokság 1-2. helyén. Magyarul a Győr és a Fradi kivételével már mindenki érdekelt volt a húzáson. Így a másodosztályú Komáromot búcsúztató Kohász akár NB II-es, vagy éppen NB I-es élcsapatot is kaphatott ellenfélül.

A párosítás során végül nem panaszkodhatott a szerencsére dr. Paic Róbert és Virág Roland csapata, hiszen az NB I 12. helyén álló Békéscsaba lesz az ellenfele, ráadásul a pályaválasztó a DKKA lesz. A mérkőzés hivatalos játéknapja 2024. január 10, azonban a rendezés pontos időpontjáról egyelőre zajlik az egyeztetés a csapatok között.

A két együttes nem olyan régen már találkozott a bajnokságban, októberben idegenben a dunaújvárosiak nyertek 29-26-ra. Igaz, utána a csabaiak legyőzték a NEKA-t és legutóbb, az idei utolsó fordulóban döntetlent játszottak az MTK-val.

A Magyar Kupa 4. fordulójának további párosítása: Érd (NB I/B) – Kisvárda Master Good SE (NB I), Borsod Sport Klub SE Miskolc (NB II) – MTK Budapest (NB I), Praktiker-Vác (NB I) – DVSC Schaeffler (NB I), Esztergomi KS (NB I/B) – Alba Fehérvár KC (NB I), Motherson Mosonmagyaróvári KC (NB I) – NEKA (NB I).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában