Vízilabda

2023.10.29. 16:18

Nem hagyott kétséget a DFVE a Tatabánya ellen (képgalériával)

Szombaton újabb teljes fordulót rendeztek a női vízilabda MOL OB I-ben, a dunaújvárosi együttes hazai medencében papírforma sikert aratott a Tatabánya csapata ellen.

Gallai Péter

Pál Réka három góllal zárt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

DFVE – Tatabánya 20–10 (5–1 , 5–3 , 7–2 , 3–4 )

DFVE: Maczkó – Kardos D. 2, Szabó 1, Garda 4, Mahieu, Dobi 2, Kardos L. 2. Csere: Eikel (kapus), Somogyvári, Pál 3, Lovász, Jonkl 2, Horváth 4.

– Három negyeden keresztül az valósult meg, amit szerettem volna, amit a játékosokkal megbeszéltünk a védekezéssel és a támadásvezetéssel kapcsolatban. Utána már belecséréltem a mérkőzésbe, így nem ugyanaz volt a játék, de elégedett vagyok az egész mérkőzéssel – értékelt Vad Lajos vezetőedző.

Garda Krisztina szerint akadtak egy kis hullámzás a meccsben. Voltak, amikor nagyon jó megoldásokat választottak elől és hátul is, aztán jött egy kisebb „üzemzavar”, amikor jöttek „eltévedések”, de szerinte is összességében egy jó mérkőzést játszottak.

Az ellenfél edzője, Zantleitner Krisztina elmondta, finoman szólva nem tudták megoldalni az újvárosiak centerjátékát. Rengeteg ítéletet, ötméterest kaptak, vagy akciógólt. – Annak viszont örülök, hogy sikerült gólokat lőnünk, próbáltunk sokat mozogni. Ha egy kicsit segítettünk ezzel, hogy a DFVE gondban legyen védekezésben, annak meg külön – tette hozzá.

Ami a forduló további találkozóit illeti, az Eger a Győr, a BVSC pedig a Szentes ellen nyert, míg a csúcsrangadón az FTC-Telekom elvette az UVSE veretlenségét, miután 12–8-ra legyőzték őket.

Ami a folytatást illeti, hétfőn a válogatott újabb keretedzésén vesz részt öt DFVE meghívott. Aztán szombaton pedig érkezik a női vízilabda Real Madridja, 17 órától a Bajnokok Ligája címvédő spanyol Sabadell lesz a következő csoportellenfél a nemzetközi sorozatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában