Vereség az Andersen Liga nyitányán

2023.10.07. 16:54

A címvédő MAC Ikonok örülhetett Dunaújvárosban

A pénteki izgalmas DAB – Brassó Erste Liga meccs után egyből repetázhattak a dunaújvárosi szurkolók, hiszen a második szezonját kezdő Andersen Liga nyitómeccsén a jelentősen átalakult DAB-ASP a címvédő MAC gárdáját fogadta.

Szabó Szabolcs

A DAB fiataljai nem tudták meglepni a címvédő az Andersen-nyitányon

Fotó: Laczkó Izabella

DAB-ASP – MAC Ikonok 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Dunaújváros: Kurz – Raskin, Bánki, Francischelli 1, Kuminka, Michalevic – Udovenko, Belicenka, Zakharevych, Gakhramanov, Azari – Petko, Jadlószki, Piszmann M., Piszmann S, Nagy. Vezetőedző Hetler Ádám.

A MAC gólszerzői: Lakatos 1, Bödök 1, Szlépka 1, Schmál 1.

A hazaiak kapujában a 18 éves cseh Kurz Simon kapott lehetőséget, míg a vendégeknél a rutinos Gajdácsi János állt a vasak közé. Az első harmadban jóval többször veszélyeztettek a fiatal újvárosiak, mégis a MAC szerzett vezetést Lakatos révén a 10. percben. A második húsz perc kiegyenlített játékot hozott, ám a támadásban jóval hatékonyabbnak bizonyult a címvédő, amely előbb emberhátrányban duplázta meg előnyét Schmál góljával a 34. percben, majd bő egy perc múlva Szlépka is betalált, így már három volt közte. A záró játékrészben elején a DAB-os Belicenka ütés miatt mehetett idő előtt zuhanyozni. A kanadai Matteo Francischelli az 51. percben szépített (1-3), a végső szó azonban a fővárosiaké volt. Bödök emberelőnyben szerzett góljával végül 4-1-es MAC Ikonok siker született. A DAB-ASP október 14-én, szombaton hazai jégen a Szeged ellen javíthat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában