Kihirdették

2023.09.18. 13:39

Kovács Zsófia, Mayer Gréta és Czifra Bettina Lili is bekerült a világbajnoki keretbe

A hétvégi országos tornász bajnokságok után, ami a hölgyeknél nagy DKSE sikereket hozott, a kapitányok hétfőn kihirdették a vb-n induló kereteket. A dunaújvárosi klubból Kovács Zsófia, Mayer Gréta és Czifra Bettina Lili szerepelhet Antwerpenben.

Gallai Péter

Czifra Bettina Lili az egyik DKSE versenyző, aki ott lehet a világbajnokságon

Forrás: MATSZ/Freschli József

Kialakult a szeptember 30-október 8. között Antwerpenben megrendezésre kerülő torna-világbajnokságra utazó magyar férfi és női válogatott összeállítása, a szövetségi kapitányok a hétvégi országos bajnokság után kihirdették a kereteket.
A Magyar Torna Szövetség hétfő délutáni tájékoztatása szerint a hölgyeknél Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Szilágyi Nikolett alkotja a csapatot. A férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Molnár Botond, Kiss Balázs és Bátori Szabolcs lesz ott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
A szeptember 25-i indulásig a férfi válogatott Tatán, a nők Budapesten, illetve Dunaújvárosban készülnek. A férfiakat dr. Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára meglátogatja a világbajnokságra kedden reggel.
Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: - Az indulásig közös edzések vannak, az biztos, hogy a dunaújvárosi versenyzők kedden és szerdán is a budapesti Tornacsarnokban edzenek. A nemzetközi versenyeken, a Világkupákon, illetve a hétvégi országos bajnokságon elért eredmények tükrében hirdettem ki a csapatot. Mint ismeretes, Kovács Zsófia hasfalhúzódással bajlódik, egyelőre félkész állapotban van, bízunk benne, hogy a közel két hét alatt jó formába tud kerülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában