Fontos pontok reményében

2023.08.31. 13:59

Kiesési rangadó a Szekszárd ellen

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának ötödik fordulóját az elmúlt hétvégi Magyar Kupa kötelezettség miatt ma rendezik. A Dunaújváros FC csapata a Szekszárdi UFC együttesét fogadja, míg az FC Dunaföldvár gárdája az Érdi VSE vendégeként lép majd pályára. Minkét összecsapás 17.30 órakor kezdődik.

Gróf András

Fotó: LI

Bár még nagyon a bajnokság elején tartunk, de az eddigi eredmények alapján elmondhatjuk, hogy kiesési rangadót rendeznek Dunaújvárosban. A házigazdák ugyanis az előző négy fordulóban csupán egyetlen pontot gyűjtöttek, míg a vendégek jelenleg pont nélkül állnak a bajnoki tabella utolsó helyén. A DFC gárdájának a legutóbbi két nagyarányú vereséget követően talán jól jött a hétvégi bajnoki szünet. A szakvezetésnek több ideje volt rendezni a sorokat a fontos összecsapás előtt. Bár arra nehéz felkészülni, hogy a négyből három találkozón emberhátrányban kell megküzdeni az ellenféllel. A legutóbb Pakson kiállított Tapiska Géza, akinek az ősszel már a második ilyen jellegű büntetése biztosan hiányzik majd az összeállításból, mivel a Fegyelmi Bizottság egy mérkőzésről eltiltotta. A szekszárdiak az előző körben hazai környezetben szenvedtek 3-0-ás vereséget a tavalyi bajnok Iváncsától, de a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy egygólos vendég vezetésnél büntetőt hibáztak, és a regnáló bajnok csak a hajrában tudta bebiztosítani a győzelmét.

A jelenleg hét ponttal a tabella hatodik helyén álló FC Dunaföldvár gárdája a négy ponttal tizenegyedik Érdi VSE otthonában próbálja meg folytatni a jó szereplését. A földváriak egy sikeres kupamérkőzéssel hangolódtak a bajnokira, amelyre Nagyatádon több játékosukat is pihentetni tudták. Nem lenne meglepetés, ha döntetlennel zárulna a két csapat hétközi összecsapása.

A forduló további párosítása a következő mérkőzésekből áll: Kaposvári Rákóczi FC - FC Nagykanizsa, Mohácsi TE 1888 - Paksi FC II, Iváncsa KSE - Ferencvárosi TC II, MTK Budapest II - Bonyhád-Majos, Szentlőrinc - Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Fehérvár FC II - PTE-PEAC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában