Tétmeccsek

2023.08.04. 18:19

A hétvégén rajt a magyar és vármegyei kupában

Ezen a hétvégén nem rendeznek fordulót a labdarúgó NB III.-ban, mivel a csapatok a 2023/2024. évi Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában lépnek majd pályára.

Gróf András

A Baracs szombaton otthon a Magyar Kupában játszik

Fotó: Horváth László

A délnyugati csoportban szereplő Dunaújváros FC együttese a Kaposvári Rákóczi FC, az FC Dunaföldvár a K. Ócsárd SE vendégeként küzd meg a továbbjutásért.
A két csapat szerdán még bajnoki mérkőzést játszott egymással, amelyet gólgazdag csatában a földváriak nyertek meg. Szombaton biztos, hogy a dunaújvárosiaknak lesz nehezebb dolguk, hiszen ellenfelük szintén a harmadosztályban szerepel, amíg az ócsárdiak tavaly még a Baranya vármegyei másod­osztályban vitézkedtek. A mérkőzések szombaton 16.30 órakor kezdőnek.
A további Fejér vármegyei csapatok a következő párosításban játszanak ebben a körben: Baracs–Nagyatád, Pénzügyőr SE–Iváncsa KSE, Sárbogárd SE–Dombóvári FC, Rábaszentandrás SE–Bicskei TC, Móri SE–Dorogi FC, Fűzfői AK–Lajoskomárom, Ikarus-Maroshegy–FC Nagykanizsa, Csepel UFC–Csór Truck Trailer. 
A forduló résztvevői: a 2022/23. évi NB II. 16-20. helyezett csapatai (4), a 2022/23. évi NB III.  három csoportjának első helyezett csapatai között megrendezett osztályozó mérkőzések vesztesei (3), a 2022/23. évi NB III. három csoportjának 2-20. helyezettjei, kivéve a 2022/23. évi NB I. és NB II.-ben résztvevő sportszervezetek csapatai (41), a 2022/23. évi megyei kupában indulási jogot szerzett csapatok (90), ez összesen 138 együttes. A kiírás szerint a továbbjutás egy mérkőzésen dől el a párharcokban. Egyenlő állás esetén kétszer 15 perces hosszabbítás következik. Amennyiben ekkor sem születik döntés, akkor  pedig jönnek a tizenegyesek.
A hétvégén kezdődik a 2023/2024. évi Fejér Vármegyei Kupa is. Szombaton rendezik a Rácalmás–Nagyvenyim-találkozót. A körzetünkhöz tartozó többi csapat vasárnap meccsel, a következő párosításban lép pályára: Cece–KK Grain Kft. Mezőfalva, Vajta–Nagykarácsony, Alap–Előszállás, Kulcs–Beloiannisz, Velence TSE–Adony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában