Nagyszerű teljesítmény

2023.07.17. 13:58

Árva Gréta harmadikként evezte át a Balatont

Duol.hu

Célbaérők

Forrás: mkksz.hu

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapja szerint mintegy 2300 egység evezett a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon, kilenc kategóriában. A sárkányhajósok reggel kilenc óra után rajtoltak, később a kajakozók, a kenusok és a SUP-osok is vízre szálltak. Az utolsó egység 14 órakor indult el. A sportág korábbi világklasszisai közül ott volt a mezőnyben a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid, illetve 23 év után újra összeült Sydney olimpiai ezüstérmes kajakpárosa, Kovács Katalin és Szabó Szilvia. 

A korábbi évek hagyományát követve számos dunaújvárosi és városkörnyéki egyesület is részt vett az átevezésen. Sokan egyénileg is indultak. 
Örömteli, hogy a női kajakosok mezőnyében bő 50 perc alatt teljesítette a távot Árva Gréta, DKSE Dunaújváros sportolója, aki kategóriájában végül a harmadik helyen végzett. 
Az eredményeket gyorsan átlapozva még egy újvárosi szálat találtunk. A férfiak mezőnyében Árva Bálint 50 percen belül teljesítve a távot a 9. helyen zárta a remek hangulatú seregszemlét. 
2018 óta már hagyománnyá vált az esemény, amelynek keretében az elmúlt években több mint 15 ezren szelték át valamilyen kézi hajtású vízi eszközzel a Balatont. A résztvevőknek ezúttal is mintegy 8 kilométer kellett evezniük a magyar tengeren. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában