Kalandos

2023.06.22. 10:00

Nem akarták engedni, hogy a megnyert kupát felvigyék a repülőre

A DFVE női vízilabda együttese a napokban különleges helyszínen, Marokkóban szerepelt egy nemzetközi tornán, amit, mint beszámoltunk róla, meg is nyertek. Azonban sem az oda-, sem a visszaút nem telt el izgalmak nélkül, a kupát először nem engedték a lányoknak felvinni a repülőre.

Gallai Péter

A díjátadó ünnepségen a lányok a kupával, amit majdnem Marokkóban kellett hagyjanak

Fotó: DFVE

A rabati tornán a helyi csapatokon kívül Spanyolországból, Tunéziából, Belgiumból, Kanadából, Franciaországból és Magyarországról érkeztek csapatok. A felnőtt válogatottak és az utánpótlás tétmeccseken érintett játékosokon nélkül az újvárosi gárda a francia Toulon Waterpolo csapatával játszott három mérkőzést, s mindegyik alkalommal magabiztos sikerrel zárt, így ők nyerték meg a tornát.

Az ott töltött felejthetetlen egy hétről a DFVE játékosa Szabó Nikolett nyilatkozott a klub honlapjának: – Nagyon izgalmasnak indult már maga az elindulás, hiszen a gépünk késett, így az átszállást lekéstük. Aztán ment az agyalás, hogy akkor hogyan is tovább. Valameddig repülő, onnan busz, majd komp és újra buszozás?  Végül jött az az ötlet, hogy akkor Malagában 10 óra várakozás után tovább repülünk Fesbe, majd onnan busszal jutottunk Rabatba. A szerencsés megérkezésünk után, kisebb pihenőt követően már az első meccsünket le is játszottuk. A mérkőzéseket nagyon élveztük. Felszabadultság és örömjáték írta le a csapatunkat.

A DFVE a francia Toulon Waterpolo együttesével

– A tornán való részvételen túl igyekeztünk minél több mindent megnézni. Voltunk az óceánparton, ahol egy gyönyörű kis bárban tölthettünk el egy délutánt. Aztán Rabatot vettük célba, ahol végig mentünk a bazáron, ami nem volt egy kis túra. Következő napra Fes jutott, ahol idegenvezető segítségével ismerhettük meg a várost, majd este a magyar nagykövetségen volt egy záró rendezvény.

A csapatot fogadta Tromler Miklós, Magyarország rabati nagykövete, aki a DFVE kijutásában is segédkezett

Aztán kiderült, hogy a hazautazás sem volt akadálymentes, hiszen a reptéren nem akarták nekik engedni, hogy a megnyert kupát felvigyék a gépre, így aztán Szabó Nikolett szavai szerint volt ám káosz, de végül haza került velünk együtt a trófea is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában