Felkészülés

2023.06.21. 20:37

Garda gólparádéja, és magyar győzelem Kanada ellen

A DFVE csapatkapitánya, Garda Krisztina pazar teljesítményének – hat gólt szerzett – is köszönhetően, magabiztos, 13–7-es győzelmet aratott Kanada ellen a világliga szuperdöntőjére készülő magyar női vízilabda-válogatott, a hazai idő szerint szerda virradóra Montrealban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Gallai Péter

Garda Krisztina hatot vágott Kanadának

Fotó: SzZsE

A keretben még egy dunaújvárosi játékost, Mahieu Geraldint soraiban tudó nemzeti együttes nem akármilyen helyszínen nyert, az 1976-os olimpia döntőjének helyet adó uszodában, ahol Faragó Tamásék egykoron aranyérmet szereztek. 
Bíró Attila szövetségi kapitányt a magyar szövetség honlapja idézte, aki kicsit komolyabb ellenállásra számított a házigazdáktól, ugyanakkor a „mi nyomásunkra nem tudtak úgy kibontakozni”. 

A cél az volt, hogy a világbajnokságra alakítsunk ki egy olyan tekintélyt a kanadaiakkal szemben, hogy az első csoportmeccsünkön se okozhassanak gondot, és remélem, hogy ha nem is ennyivel, de ott is nyerni fogunk – nyilatkozta

Ami a folytatást illeti, az együttes magyar idő szerint pénteken éjszaka az Egyesült Államokban, a Long Beachen rendezett világliga szuperdöntőben a görögök ellen ugrik medencébe a negyeddöntőben. A további párosítás: Spanyolország–Olaszország, Egyesült Államok–Izrael, Új-Zéland–Hollandia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában