Érmesek

2023.06.18. 17:48

Négy DKSE dobogó a második kajak-kenu válogatón

Két arany- és két ezüstéremmel zárta szereplését a DKSE küldöttsége a Szegeden megrendezett felnőtt, U23, ifjúsági és para kajak-kenu válogatón.

Gallai Péter

Szellák Szabina (b2) a felnőttek mezőnyében K-2 200 méteren lett második

Forrás: MKKSZ

A mezőny úgy vágott neki a csütörtökön rajtolt eseménynek, hogy annak eredményei meghatározóak lesznek az idei világversenyek szempontjából. A felnőtt mezőnyben három olimpiai számban, a női K-1 és K-2 500, valamint férfi K-2 500 méteren válogattak a Maty-éren. Az U23 és ifi korosztály számára is nagy tétje volt a három napnak, mert a Szegeden elért eredmények adják majd ki az utánpótlás világversenyekre utazó keretet. 

A visszatérő Hajdu, Slihoczki és Szellák szerzett érmet
A válogatóra a DKSE nyolc tagú csapattal nevezett, köztük volt betegsége miatti hosszas kényszerpihenő után Hajdu Jonatán is, aki három számban állt rajthoz. C-1 500 és 200 méteren, illetve C-2 1000 méteren Slihoczki Ádámmal térdelt össze. Hajdu idei első versenyén, a sprinttávon egyből diadalmaskodott. A döntőben a táv első felén fantasztikusan eljött, a végére aztán alaposan megszorongatta Koczkás Dávid, de három és fél századdal Jonatán nyert. Slihoczki Ádám hatodikként zárt kétszázon.

Forrás: MKKSZ

– Nagyon jó érzés újra versenyezni. Az első száz méterem általában mindig erős, szerencsére jó a rajtom, a második fele pedig a felkészülésem állapotát mutatta. Összesen nagyjából hat-hét hetet tudtam idén készülni a betegségek miatt. Még nem nagyon tudtuk gyorsítani vagy pályákat menni, így elégedett vagyok a teljesítményemmel –  idézte a DKSE kiválóságát a szövetség, aki a héten kezdődő Európa Játékokon is rajthoz állhat ebben a számban. Hajdu C-1 500-on a negyedik lett, éppen klubtársát, Slihoczki Ádámot megelőzve. 
Ami pedig kettejük párosát illeti, az egy kilométeres táv fináléjában nagy csatában voltak az elsőségért a Kollár, Fejes duóval. A futamot végül  utóbbiak nyerték, a DKSE párosa egy másodpercen belül ért be mögött másodikként.

Forrás: MKKSZ

Az U23-as korosztályban  a Szellák Szabinával kiálló kajak négyes 500 méteren hét századmásodpercnyi különbséggel megnyerte a távot, kiharcolva ezzel az auronzói korosztályos vb-n való indulást is. – Elég nehezen raktuk össze ezt a négyest, igazából egyszer ültünk össze. Ennek ellenére nagyon összeszedettek voltunk, függetlenül attól, hogy kemény ellenfeleink voltak és csatázni kellett az első helyért. Én nagyon élveztem – nyilatkozta Szellák az eredményhirdetést követően. 

Forrás: MKKSZ

Aztán a DKSE negyedik érme is az ő nevéhez fűződik, a felnőttek között 200 méteren a szegedi Biben Karinával másodikak lettek, 500 méteren pedig ötödikként zártak. Szellákra vasárnap még egy szétlövés várt a korosztályos világversenyek indulása kérdésében, K-2 U23 500 méteren végül alulmaradtak a Rugonfalvi, Kiss kettőssel szemben.  
A felnőttek között induló kenus, Éberhardt Richárd az előfutamokig jutott. Az ifiknél pedig Kiss Levente, Slihoczki Dániel, Tóth Bence és Varga Gábor indult, fináléig végül egyikük sem jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában