Búcsúzás

2023.05.12. 13:00

Egy gordiuszi csomó a stoplis fűzőjére - Salamon Miklósnak már csak ez a bajnoki cím hiányzott a kollekciójából

Az elmúlt fordulóban biztosította be bajnoki címét a vármegyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Aquantis csoportjában a Mezőfalva. A pezsgőfürdős ünneplést követően Salamon Miklóst kérdeztük a folytatásról, ugyanis egyszer korábban azt mondta, már csak ennek az osztálynak a bajnoki trófeája hiányzik az eredményei közül.

Horváth László

Salamon Miklós a Mezőfalvától vonulhat vissza

Fotó: Horváth László

–  Négy ezüstérmem már volt ebből az osztályból. Ez viszont hiányzott még. Pár évvel ezelőtt azt a célt tűztem ki magamnak, hogy addig játszom, míg össze nem jön. Ezután egy jó erős szög be a falba és gordiuszi csomó a stoplis fűzőjére. Köszönöm szépen, ez így elég volt 48 évesen! – mondta érdeklődésünkre.
Magyarul ez azt jelenti, hogy a szezon végén el is  köszönne az aktív nagypályás labdarúgástól a Dunaferrel 2000-ben NB I-es bajnokságot nyert dunaújvárosi születésű és nevelésű játékos – vetettük fel.

– Igen! Így van tervben. Megköszönöm a srácoknak, hogy abbahagyatták velem a labdarúgás ezen részét. Természetesen a sporttal a kapcsolatom továbbra is megmarad, mert vannak kispályák, öregfiúk tornák, de szerintem ennyi.

Arra pedig, hogy miként érezte magát Mezőfalván a mos már minden osztályban bajnoki címmel rendelkező, búcsúzását tervező Salamon, így válaszolt: 
– Nagyon jól, mert sztáralűröktől mentes a társaság. Fiatalok, mennek, csinálják a dolgukat és úgy érzem, ezer szállal kötődnek Mezőfalvához. A mai vármegyei futballban nagyon ritka, hogy ennyi hazai focista játszik egy helyi csapatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában