Az osztrákokat meg kell verni!

2023.05.22. 14:00

Dunaújvárosi látkép Finnországból

Ma este eldől, hogy Magyarország bennmarad-e a jégkorong-világbajnokság legmagasabb osztályában, az úgynevezett elit csoportban, vagyis a világ legjobb tizenhat csapata között.

Agárdy Csaba

Jobbról ifj. Azari Zsolt

Az ellenfél Ausztria lesz (19.20 óra). Ki-ki meccsre számíthatunk, hiszen a győztes mindent visz, vagyis bent marad, a vesztes viszont jövőre a divízió I/A-ban folytatja. A finn–lett közös rendezésű világbajnokságon néhány napot eltöltött ifj. Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák menedzsere is. Hazautazása előtt értük el telefonon, vagyis az osztrák meccset már ő is itthon tekinti meg. A kinti tapasztalatiról azonban megkérdeztük a véleményét.

 

– Nem kimondott szakmai úton vettem részt, inkább turistáskodtam. De persze azért nyitott szemmel jártam. Az egyből szembeötlött, hogy nemcsak a játék minőségében, hanem a körülményekben is előrébb járnak a finnek, mint mi. Sok tapasztalatot szereztem, remélem, tudom majd otthoni munkámban hasznosítani.

Azari Zsolt elmondta, a franciák elleni győztes mérkőzés után érkezett, így remek hangulat volt a magyar táborban, de alapvetően is azt tapasztalta, hogy a magyar szurkolók nagyon szeretik a jégkorongot, nagyon szeretik a válogatottat.

 

– Egyébként a svédek és a finnek elleni két mérkőzést csapatunk vezetőedzőjével, Niko Erronennel tekintettem meg. Ezt előre megbeszéltük. Ő nem tamperei, ahol a mérkőzéseinket játsszuk, de ideutazott. Nem nagyon szakmáztunk, egy kicsit én is kikapcsolódtam.

A magyar csapat bennmaradási esélyeivel kapcsolatban Azari Zsolt annyit mondott, szerinte ebben a csoportban mindenki erősebb nálunk, de egy meccsen bármi lehet, és nagyon bízik abban, hogy sikerül az osztrákokat legyőzni, és bent maradunk az elitben. Kiemelte: ez nagyon fontos lenne a magyar jégkorong szempontjából.

– Látom az utat, hogyan maradhatunk stabilan a legjobbak között, de azt is látom, nagyon kemény munka vár még ránk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában