Futsal

2023.04.21. 13:55

Mindkét fél győzni akar a péntek esti meccsen

A férfi futsal NB II nyugati csoport alsóházának 5. fordulójában a pénteken 19 órakor a Dunaújváros Futsal együttes Szigetszentmiklóst fogadja a Rácalmáson.

Balogh Tamás

Archív.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az élen álló dunaújvárosiak és harmadik vendégek meccse előtt feltehetnénk a kérdést, mire az a nagy kapkodás a győzelemért? Mert például a sportolók egyik célja az, hogy gyorsabbak, erősebbek, és ügyesebbek legyenek az ellenfelüknél. A nézők még a kevés sanszot ígérő meccsek előtt is abban reménykednek, hátha sikerül a győzelem. Az azt elérők legalább azon a napon begyűjtik a jussukat, legalább az elismerő tapsokat tekintve.

A rájátszás fordulói a gyengébbnek gondolt csapatok részéről is rendre mutattak figyelemre méltó teljesítményeket. Mert ugye ki szeretne egy osztállyal lejjebb kezdeni jövő szeptemberben? A Szigetszentmiklós egészen biztosan nem. Tessék csak egy pillantást vetni a tabellára. Négy meccsből három győzelem és egy vereség a mérlegük, ez a teljesítmény a harmadik helyre elég, és vélhetően elég bosszúsak a látottak miatt, hiszen pillanatnyilag az azonos pontszámú Tihany áll a másodikon. Igaz, hogy több gólt lőttek nálunk, de kevesebb ponttal érkeztek az alapszakaszból. Egyszerű, de célratörő stílusban teszik a dolgukat a pályán. Nyilván egy kis bosszúságot könnyű szívvel okoznának az ő szempontjukból túl jó mérleget produkáló újvárosiaknak.

A Dunaújváros Futsal is taktikusan és óvatosan fogja tenni a dolgát. Egy jó csapat, viszont a játékosok többségét futsallal párhuzamosan zajló nagypályás bajnokság, a kétfrontos küzdelem, az utóbbi időben alaposan megterhelte. A keretben szép számban akadnak sérültek, betegek és lábadozók is, így aztán nem biztos ez alkalommal a legerősebb összeállításban tudnak majd szerepelni. Egyáltalán nem a vészharangot kongatjuk, csupán jelzem, a pénteken este pályára lépőkre nagy felelősség vár. Első helyen a nagy közös büszkeségük, a veretlenség megőrzése, de legalább annyira szolíd, hazai győzelem kicsikarása, amivel tovább folytatódhatna a hosszú veretlenségi sorozatuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában