Vereség a nyitányon

2023.04.24. 08:30

Ma este a Franciák ellen javíthatnak

Szabó Szabolcs

Vasárnap este a mindenkor pedigrés hokiutánpótlással rendelkező Kazahsztán ellen kezdete meg a divízió I/A-s ifjúsági jégkorong-világbajnokságot a magyar korosztályos válogatott. A nemzeti csapatban két dunaújvárosi, jelenleg a németországi Drezdában pallérozódó játékos, a bekk Horváth Alex és a támadó Barna Olivér is helyet kapott. Érdemes megemlíteni, hogy a két drezdai hokis a német U17-es bajnokságban bronzéremmel zárta a szezont. A védő Horváth Alex 35 mérkőzésen kapott lehetőséget és 10 góllal és 9 gólpasszal segítette csapatát, míg a támadó Barna Olivér igazi pontgyárosnak bizonyult, 31 találkozón 28 gólt és 27 gólpasszt szorgoskodott össze.

 
 

Magyarország – Kazahsztán 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)

Magyarország: Csala – Farkas O., Haranghy, Löbenwein, Hiezl, Laskawy – Horváth A., Prókai, Németh Z., Szabó Rácz, Ravasz – Franyó, Vén, Nemes, Keresztes Zs., Mihalik G. – Rósa, Barna O., Makai, Bodzai, Mester. Vezetőedző: Svasznek Bence.

A kiegyenlített meccsen, a kazahok a középső játékrész mutatott eredményes játékuknak köszönhetően győztek https://www.iihf.com/en/events/2023/wm18ia/gamecenter/playbyplay/39409/3-hun-vs-kaz.

A magyar válogatott ma a házigazda Franciaország ellen folytatja a vb-t. A találkozó 19.30-kor kezdődik. A házigazdák a nyitónapon szétlövéssel (3-2) kaptak ki az ukránoktól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában