Labdarúgás

2023.04.11. 20:00

Kőszárhegyen sem tudta megszakítani vereségi sorozatát a kulcsi csapat

A korábbi fordulókhoz képest gólokból ezúttal sokkal többet láthatott a pályákra kilátogató közönség a Fejér vármegyei Labdarúgó Bajnokság Horfer Serleg Dél felnőtt csoport 19. körében.

Horváth László

A sereghajtó Kőszárhegy otthonában is kikapott a Kulcs, amely továbbra is keresi játékát

Fotó: Horváth László

A harmadik helyen álló Nagylóktól elszenvedett vereség miatt három ponttal csökkent a tabellát vezető Besnyő előnye. A középmezőnyben az Alap és Sárszentágota előzött. Kulcs Kőszárhegyen is tovább hizlalta vereségi sorozatát. A Rácalmás pedig egy időn túli góllal a harcosan küzdő Dég ellen hozta vissza a hazai reményeket. 

Rácalmás–Dég 3–3 (2–1) 
Rácalmás: Farkas – Balogh, Juhos, Hornyák, Németh, Gergelyfi, Sőregi, Bartók, Hatvany, Suplicz, Pásztor. Cserék: Szabó, Horváth, Homolya. 
Dég: Horváth – Bacsi, Talkovics, Tóth Z., Szalkai, Tóth J., Kiss, Varga, Horváth, Sörös Kovács. Cserék: Németh, Rostás, Sümegi. 
Gólszerzők: Balogh 2, Sőregi 1, illetve Talkovics 1, Tóth J. 1, Tóth Z. 1. 
Az első félidőben hamar előnyhöz jutottak a hazaiak. Balogh az 5. percben akcióból lőtt gólt a vendégeknek. A 17. percben a jobb szélen elfutva két dégi játékos sakkozta ki a hazai védelmet, majd végül a kapu előtt a dégi Talkovics szépített. A 21. percben ismét a hazai Balogh volt eredményes. Ezúttal a balról érkező beadást fejjel küldte a vendégek hálójába (2–1). A szünetig már csak helyzetek adódtak. A 61. percben Tóth József kiegyenlített. 
A 75. percben pedig meg is szerezte a vezetést a Dég Tóth Zoltánnak köszönhetően. Rác­almás szerencséjére hosszabbított a játékvezető és a 92. percben Sőregi pontot mentett a Rácalmásnak. 

Fordulatos meccset hozott a Dég rácalmási vendégjátéka Fotó: Horváth László

Kőszárhegy–Kulcs 4–2 (2–1) 
Kőszárhegy: Kühár – Kéri, Andrásy, Mihályi, Tóth, Chrisztóf, Vágner, Vágner, Lencsés, László, Horváth. Cserék: Kiss, Venyige, Gügyi, Büki, Potyondi, Lakatos. 
Kulcs: Murvai – Gallai, Németh, Cseresnye, Ócsai, Cserkuti, Szekszárdi, Szabó, Plézer, Zsigmond, Balla. Cserék: Virág, Kolmankó, Seres. 
Gólszerzők: Mihályi 2, Vágner 1, Gügyi 1, illetve: Szabó 1, Cserkuti 1. 

A sereghajtók küzdelmében született a forduló egyik legtöbb gólja. Az első félidő 7. percében még Kulcsnak állt a zászló, de utána a 70. percig csak a vendéglátók akarata érvényesült. A Kőszárhegy ezzel a meccsre tartogatott összes puskaporát előtte, de ettől még simán nyerte a mérkőzést. 
A 19. forduló további eredményei: Lajoskomárom II.–Cece 2–1, Vajta–Szabadegyháza-Sárosd II. 1–4, Nagylók–Bes­nyő 3–1, Sárszentágota–Alap 3–2. A bajnokság állása: 1. Besnyő 40 pont, 2 Szabadegyháza-Sárosd II. 33 p., 3. Nagylók 30 p., 4. Rácalmás 28 p., 5. Alap 27., 6. Vajta 27 p., 7. Cece 26 p., 8. Ráckeresztúr 25 p., 9. Dég 24 p., 10. Lajoskomárom 23 p., 11. Sárszentágota 18. p. 12. Kulcs 18 p., 13. Kőszárhegy 13 p. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában