Futsal

2023.04.18. 14:58

Kitömték az Érdet, tovább tart a veretlenségi széria

Balogh Tamás

Szedmák Roland (j) mesterhármassal vette ki a részét a sikerből - amióta ide igazolt, ez volt a legjobb meccse

Fotó: Szabóne Zsedrovits Enikő

Két hét szünet után a férfi futsal NB II nyugati csoport alsóházának 4. fordulójában magabiztos győzelmet aratott hétfőn este a listavezető Dunaújváros Futsal csapata az Asterix Érd otthonában. 

A mérkőzés esélyeseként érkezett a vendég alakulat, de nagyon vigyáztak arra, hogy elkerüljék az elbizakodottak csapdáját, amit pedig szívesen fölállított volna számukra a hazai legénység. Az Asterix szomorú sorozattal várta a kezdő sípszót, a rájátszás eddigi mérlegében csupán egy döntetlent és két vereséget tudott felmutatni. Okkal szerették volna legalább az egyik pontot megszerezni, mert égető szükségük lett volna rá. Ezzel szemben a DF, az alapszakaszt is számolva, immár tizennégy mérkőzés óta nem kapott ki!

Asterix Érd - Dunaújváros Futsal 0-6 (0-2)

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Szedmák, Fekete, Varga, Vincze. Csere: Tóth Sz., Csányi, Kovács, Tóth Á., Németh, Godslove, Kiss P. Vezetőedző: Tóth Árpád.

Az első félidőben az újvárosiak rögtön az elején bizonyították, hogy sikerre éhesen érkeztek. Szedmák Roland már a harmadik percben megszerezte a vezetést, de a gördülékeny folytatásba nem kevés hiba csúszott. Az biztos, a hazai csapat a várakozásoknak megfelelően mindent egy lapra téve küzdött a bajnoki pontokért. A futsalban „vékony jeget” jelentő egygólos előnyön a félidő hajrájában javított Vincze, akinek a találatával már nyugodtabban mehetett a csapata a rövid pihenőre.

A második félidőt a vendégek az első rész kottájával kezdték: Szedmák meglőtte a második találatát, majd az eredményt tekintve meddő küzdelemben telt az idő. A mérkőzés sorsa az utolsó négy percben dőlt el: Németh, Varga és Szedmák újabb góljai már a fölényes, magabiztos sikert hozták az újvárosiak számára!

Tóth Árpádtól a győztes csapat edzőjétől ezt tudtuk meg: - Egy edzőnek mindig megnyugvást ad, ha nincsenek hiányzói, nekem voltak. Szerencsére nagyon erős kerettel dolgozhatok, így egyszer- egyszer elbírjuk, ha így alakul. Az első félidő katasztrofálisra sikerült, Cseresnyés bravúrjainak, illetve a szerencsének köszönhetjük, hogy nem kerültünk nagy bajba. A szünetben rendeztük a sorokat és a második félidőben már azt a csapatot láttam a pályán. amit pénteken is szeretnék az első perctől kezdve a Szigetszentmiklós ellen Rácalmáson. Gratulálok Tóth Szabolcsnak a bemutatkozáshoz, Szedmák Rolandnak eddig is voltak jó meccsei, de szerintem ez volt a legjobb, mióta hozzánk igazolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában