Közös erővel

2023.03.27. 22:51

Új otthont varázsolt magának a Hikari

Gallai Péter

Schneider László Pintér Tamással és Barta Endrével

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Harmincegy év után kellett elhagynia addig használt bázisát a Hikari Dojo karateegyesületnek, hogy aztán nem messze korábbi helyüktől, a Béke körúton található, egyik évek óta üresen álló faházban alakítsanak ki egy újat, amit az önkormányzat egyhangú döntéssel ajánlott fel nekik használatra. Azonban amíg idáig eljutottak, nagy összefogásra, hatalmas munkára volt szükség, ami végül eredményre vezetett. 

Pénteken Schneider László klubvezető büszkén kalauzolhatta körbe az épületben a sajtó képviselőit és az önkormányzat nevében megjelent Pintér Tamás polgármestert és Barta Endre alpolgármestert. Saját szemével győződhetett meg mindenki, hogy a kiinduló, siralmas állapotokból mi született meg. Már az udvar is nagyon szép lett, a határoló betonfalra a Nagy Gergő, Joe Friday és Kovács Valér alkotta graffitis csapat készített japános motívumokat, aminek már többen is csodájára jártak. 

Azonban az igazi átalakulás odabent látható, mint Schne­ider László elmondta, amikor először belépett, egyből kifordult, miután szembesült a borzasztó állapotokkal – szigetelés, fűtés nélküli ház, penészes falak. Aztán Juhász János sporttársa – aki 1986 óta a Hikari tagja – bátorítására, építőipari vállalkozásának nagylelkű segítségével és munkájával belevágtak a felújításba. A költségek előteremtésére egyszeri alkalommal a közösségi médiában is felhívást tettek közzé, amire nem csak helyből, az ország minden pontjáról érkezett támogatás. Ezenfelül nagyon sok volt és jelenlegi karatéka állt melléjük, aminek eredményeként öt hónap kemény munka után a héten már új, gyönyörű otthonukban kezdhették meg a munkát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában