Röplabda

2023.03.03. 18:12

A rájátszás előtti utolsó felkészülési lehetőség

A röplabda NB I. középszakaszának záró fordulójában a Dág KSE gárdáját fogadja a Dunaújvárosi KSE együttese. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik majd a Dunaújváros Sportcsarnokban.

GA

20221207 Dunaújváros Röplabda Nemzeti Bajnokság I. osztály NBI Liga alapszakasz férfi férfiak röplabda mérkőzés Dunaújvárosi KSE DKSE Dág KSE Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH A képen: Béres Mátyás (4) Laczi Dominik (7)

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az újvárosiak számára tulajdonképpen tét nélküli ez a találkozó, hiszen az eredménytől függetlenül a negyedik helyen zárják a bajnokság ezen szakaszát. Azonban a rájátszás előtt fontos felkészülési állomás lehet ez az összecsapás a fiatal játékosok számára, akik ugyan tehetségesek, de hiányzik a megfelelő rutin a teljesítményükből. 

A meglévő talentum ékes bizonyítéka, hogy a héten kihirdetett válogatott keretbe két játékos is bekerült a DKSE együtteséből. A feladó Tóth Kristóf és a négyes ütő Szalai Kristóf is tagja annak a huszonnyolcas keretnek, amely a tavaszi felkészülési időszakot végigcsinálja. A válogatottba meghívót kapó játékosok a következő két hónapban speciális erőnléti felméréseken vesznek részt, a keret először május 15-én, hétfőn találkozik.

A csapat idén az Európa-liga ezüst divíziójában szerepel Ausztriával és Grúziával egy csoportban május 27. és június 18. között. 

A négyes döntőt Ausztriában rendezik majd június 24-én és 25-én. 

A történtek előzménye, hogy a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége tavaly novemberben új működési koncepciót fogadott el a férfiválogatottal kapcsolatban, amelynek előterében a generációváltás tudatos és tervszerű végrehajtása, s egyben egy fiatal és tehetséges csapat felépítése áll. 

A tavaly decemberben kinevezett szövetségi kapitány, ifjabb Nagy Péter elmondta, hogy összetartó, sikerre éhes, jó szellemiségű kerettel szeretne nekivágni a munkának. A kapitány munkáját asszisztens edzőként két korábbi magyar bajnok röplabdázó, Pampuch Csaba és Toronyai Miklós segíti. 

A középszakasz állása a következő: 1. MEAFC-Miskolc 34 pont, 2. Vidux-Szegedi RSE 30 pont, 3. Dág KSE 28 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 20 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában