Dolgoznak tovább

2023.02.05. 18:42

Vereség a szinten aluli játék következménye

Dunaújváros - A röplabda NB I. közép szakaszának második fordulójában szombaton hazai környezetben lépett pályára a Dunaújváros KSE együttese. Az újvárosiak ezúttal sajnos nem tudták legyőzni a MEAFC-Miskolc csapatát.

Gróf András

A Miskolc elvitte a pontokat szombaton Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújváros KSE– MEAFC-Miskolc 1:3 (20, -13, -18, -21) 

DKSE: Winter, Tóth K., Raidel, Kisházi, Pavliuk, Laczi, Béres (liberó). Csere: Kuti M. (liberó), Bohdan, Gőczi, Vida P., Juhász B., Szalai K., Pintér B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 
Az első játszma elején ötpontos előnyre tettek szert a házigazdák, és a folytatásban is meggyőző teljesítménnyel irányították a játékot. A vendégek a szett közepén időkéréssel próbálták megtörni a dunaújvárosiak lendületét, azonban ez a húzásuk sem hozott változást. A hajrában is sikerült megtartaniuk ezt az előnyt, így ötpontos különbséggel zárták ezt a játékrészt a felek. 

A második játszma eleje egyértelműen a miskolciaké volt. A szett közepétől a hazaiak vezetőedzője sorra cserélte le a kezdőcsapat tagjait, így a borsodiak nagy különbséggel nyerték ezt az etapot. 

A harmadik játékrészben is végig a miskolciak irányítottak, aminek köszönhetően átvették a vezetést. A negyedik játszma ugyan szorosabb küzdelmet hozott, de végül a hajrában a vendégek bebiztosították a győzelmüket. 

Tomanóczy Tibor így értékelte a találkozót: – Megérdemelten nyerte meg a Miskolc a meccset. Mi a mai találkozón szinten alul teljesítettünk. Nem csak csapat, hanem egyéni szinten is. Ha fel akarunk jutni a legfelsőbb osztályba, akkor ezen sürgősen változtatnunk kell. Csüggedni valónk azonban nincs. Dolgozunk tovább, hogy Dágon tudjunk extrát hozni, hiszen ez kell ahhoz, hogy az első-második helyért harcban maradjunk. A rájátszás még hosszú, ám ha magunknak tesszük nehézzé, akkor bizony kemény lesz a szezon vége. 

A forduló másik találkozójának eredménye: Vidux-Szegedi RSE–Dág KSE 1:3 (-31, -23, 21, -21) 
A középszakasz állása a második forduló után: 1. Vidux-Szegedi RSE 26 pont, 2. MEAFC-Miskolc 25 pont, 3. Dág KSE 23 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 20 pont. 
 

A Miskolc elvitte a pontokat szombaton
Fotó: SzZsE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában