2-0 oda

2023.02.20. 20:47

Sima vereség a hibák ára

Gyergyószentmiklóson nem sok siker jutott a dunaújvárosiaknak az Erste Liga rájátszásában. A DAB ugyanis két vereséggel (5–2, 7–3) tért haza Székelyföldről. De semmi sincs veszve, hiszen a két következő meccs Dunaújvárosban lesz. Vagyis az Acélbikák csütörtökön és pénteken egyenlíthetnek.

Agárdy Csaba

Fotó:Gyergyói HK

Sajnos a lényeges dolgok hamar eldőltek, mert alig több mint húsz perc telt el a mérkőzésből, amikor már 4–0-ra vezettek a hazaiak. Az utolsó két gólt hiába szerezték a dunaújvárosiak, mégis sima 7–3-as DAB-vereség lett az összecsapás vége.

Gyergyói HK– Dunaújvárosi Acélbikák 7–3 (3–0, 3–1, 1–2)

Gyergyószentmiklós, 1200 néző. Vezette: Korbuly, Tóth R., Kövesi, Kocsány.
Gyergyói HK: Rinne – Haaranen (1), Marttinen, Fejes, Saari, Imre, Kozma Zs., Bodó 1 (1), B. Orbán 1 (1), Tranca (1), Sárpátki 2, Sylvestre 2 (2), Vincze P. (1), Császár (1), Sándor-Székely, Szigeti 1, Bíró G., DiDiomete (1). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
DAB: Jarvinen, Kovács (1) – Brus, Varga (1), Embrich (1), Hadzinikolic 1, Valtola 1 (1) – Kmec, Svars, Niskanen (1), Somogyi 1, Szalma – Léránt, Vas, Dézsi, Mihalik, Ribcsik – Lammi, Tamás, Marosi, Pinczés, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

Szilassy Zoltán vezetőedző így értékelt az erdélyi csapat részéről: – Sokkal jobban kezdett az ellenfél, mint az első mérkőzésen, azonban mi igyekeztünk nem letérni arról a vágányról, ahogyan az első összecsapáson is dolgoztunk. A rájátszásban az a legfontosabb, hogy mérkőzésről mérkőzésre haladjunk: amit át akartunk adni szakmailag, azt megtanulták a fiúk, és ezúttal a kivitelezésben sem volt hiba.

Niko Eronen vezetőedző, DAB: – Egy kicsivel jobban kezdtük a meccset, mint egy nappal korábban, így természetesen rosszulesett, hogy ugyanaz volt a forgatókönyv, mint legutóbb. A hazai együttes minden szegmensben felülmúlt minket ezen a két mérkőzésen, így még komolyabban kell készülnünk a következő két, hazai párharcra. Tudom, hogy sok van még bennünk, nyilván nem így képzeltük el az első két mérkőzést, de négyet kell nyerni, úgyhogy nyitott még a végkimenetel. Hazamegyünk, és igyekszünk készen állni a következő találkozóra.

A további párharcok állása: Corona Brassó–SC Csíkszereda 1–1, DVTK Jegesmedvék–Ferencváros-Telekom 1–1, BJAHC–FEHA19 2–0.
A DAB csütörtökön este 18.30 órai kezdettel fogadja a gyergyószentmiklósiakat a szépítés reményében. Pénteken ugyanebben az időben újra összeméri erejét a két klub Dunaújvárosban.

Az egyik fél négy győzelméig tartanak a párharcok, vagyis még semmi sincsen veszve. Amennyiben a négy találkozó után nincsen döntés, akkor felváltva lesznek házigazdák a csapatok, és ha a mindent eldöntő ötödik meccsre is szükség lesz, azt Gyergyóban játsszák majd a klubok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában