Birkózás

2023.02.22. 20:53

Országos bajnoki medálok

Kaposváron rendezték meg az év első országos bajnokságát a birkózók ­számára, amelyen a diák I-es korosztály (12–13 évesek) szabadfogásban küzdött meg a bajnoki címekért. A versenyen kiemelkedő eredményeket értek el a Dunaújvárosi Központ Sportegyesület fiókszakosztályai.

Gallai Péter

A Gurics GYBDSE második lett a csapatversenyben az ob-n, balról Tombor István vezetőedző, mellette Tombor Benedek, Fierpasz András, Fekete Csaba, Zámbó Gergő, Parádi László, valamint Fehér Krisztián edző

Fotó: Dunaújvárosi Központi Sportegyesület

A Gurics György BDSE és az EVSE küldöttsége a három ezüstérem mellett három bronzot és egy ötödik helyezést is szerzett szombaton a viadalon, amelyen kétszáz birkózópalánta gyűlt össze Kaposváron, ahol tizennégy súlycsoportban küzdöttek az országos bajnoki címekért. 

A negyvenhét szakosztályt felvonultató megmérettetésre január végén és február elején lehetett kvalifikálni a területi bajnokságokról, tehát az országos bajnokságon már tényleg csak a legjobbak mérkőzhettek meg egymással. 
Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint a selejtezőről tizenkét versenyző szerzett jogot az indulásra, de sajnos többen sérülés vagy betegség miatt kénytelenek voltak kihagyni azt. 

- A rajthoz állók nagyon kitettek magukért, sorra aratták a győzelmeket. Két-három győztes mérkőzés után öten egészen az elődöntőig meneteltek. Az 58 kg-os Fierpasz András, a 63 kg-os Fekete Csaba és a 69 kg-os Zámbó Gergő újabb magabiztos győzelmet aratott, így a döntőbe jutott. Az aranymérkőzésen is szép akciókat hajtottak végre, de sajnos mindhárman vereséget szenvedtek, így egyiküknek sem jött össze a bajnoki cím. 32 kg-ban Tombor Benedek, 58 kg-ban Parádi László két győztes mérkőzés után az elődöntőben, nagy csatában maradtak alul ellenfelükkel szemben, de a bronzmérkőzésen szépíteni tudtak, így ők is dobogóra állhattak. A +85 kg-ban Pudelka Viktor révén még egy harmadik helyet sikerült elérni, aki a körmérkőzések során két győztes és két vesztes mérleggel zárt. A legkisebb súlycsoportban jutott még egy pontszerző helyezés Kovács Kornél révén, aki ötödik helyen végzett – ismertette Tombor István. 
A csapatversenyben a Gurics BDSE a második helyen végzett Kiskunfélegyháza mögött, a dobogó harmadik fokára a budapesti ESMTK állhatott fel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában